Deri ihracatçılarının yeni başkanı Erkan Zandar

Güncelleme Tarihi:

Deri ihracatçılarının yeni başkanı Erkan Zandar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2018 15:46

Deri ihracatçılarının yeni başkanı Erkan Zandar

Haberin Devamı

EGE İhracatçı Birlikleri'nde yapılan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olağan seçimli genel kurul toplantısı birlik tarihinde ilk kez iki listeli yarışa sahne oldu. Heyecanlı geçen seçimin kazananı Erkan Zandar oldu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı 21 yıldır sürdüren Jak Galiko, iki dönem kuralı gereği tekrar aday olmazken, geçen dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Erkan Zandar ile Mehmet Ali Güneş aday oldu. Erkan Zandar'ın başkan adayı olduğu mavi liste 48 oyla seçimi kazanırken, Mehmet Ali Güneş'in başkan adayı olduğu yeşil liste 44 oy aldı.

Genel kurulda duygusal bir konuşma yapan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Jak Galiko, 21 yıllık başkanlığı döneminde ilk kez yoğun katılımlı bir genel kurul toplantısında konuşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. "Başkanlığım boyunca sektörüm için çalıştım" diye konuşan Galiko, "1991 yılından bu yana ayakkabı sektörünün ihracat potansiyeline inandım ve bunu dile getirdim. 2018 yılının Ocak - Mart döneminde deri sektörü ihracatımızın yüzde 63'ünü ayakkabı sektörü gerçekleştirdi. Onları tebrik ederim. 1991'den beri Türkiye deri sektörü ihracatında ayakkabı başı çekmesi gerekir ve alacaktır dediğimde inanlar yok gibiydi. Geç olsa da ayakkabıcılar bunu ispat ettiler. Kendilerine teşekkür ederim. Beni yanıltmadılar" dedi.

"YENİ YÖNETİM ÜYELERİ ENDÜSTRİ 4.0'A HAZIRLASIN"

Yeni seçilecek yönetim kurulundan tüm üyeleri davet ederek bir toplantı yapmasını isteyen Galiko, bu toplantıda üyelere Endüstri 4.0 devriminin, anlamının ve öneminin, nasıl planlanacağının örneklerle anlatılmasını tavsiye etti.

Genel kurul toplantısı sonrasında İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Jak Galiko'ya Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı sırasında deri sektörüne yaptığı hizmetler anısına bir teşekkür plaketi verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!