Derepazarı'nın 100 yıllık su sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Derepazarının 100 yıllık su sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 14:10

Derepazarı'nın 100 yıllık su sorunu çözüldü

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mut İlçesi'ndeki Derepazarı Yaylası'nın 100 yıldır yaşadığı su sorunu çözerek, vatandaşları su ile buluşturdu.
Mut İlçesi'nin, Hamam, Sakız ve Aydınoğulları Mahallelerinin yaz aylarında yayla olarak kullandığı Derepazarı'nın su sorunu çözüldü. MESKİ, Çatalolukpınarı su kaynağından bin 800 metre ishale hattı döşeyerek suyu, yeni yapılan 100 metreküplük içme suyu deposuna getirdi. Yeni İçme suyu deposundan yaklaşık 6 bin metre içme suyu hattı döşenerek su sorununu ortadan kaldırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 20'nci yüzyılda vatandaşın hayvanların sırtında su taşınmasının Mersin'e yakışmayan görüntü olduğunu belirtti. Kocamaz, "Göreve geldiğimiz günden itibaren kaynak suyu sorununun giderilmesi için yapılan çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Derepazarı yaylamızın ve mahallelerimizin su sıkıntısı yaşamaması için en az yüz yıllık projeler üreterek, su sorunlarını çözdük. Mut İlçemizin mahallelerinin su pınarları ve kaptajlarını iyileştirme çalışmalarını da muhtarlarımızın bizden istekleri doğrultusunda belirli bir program dahilinde gerçekleştireceğiz. Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemde halkımızın da su tüketimi konusunda dikkatli olması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!