Dereceye girdiler pulla hayat bulacaklar

Güncelleme Tarihi:

Dereceye girdiler pulla hayat bulacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Türkiye’de Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren 4 adet fotoğraf, pul üzerinde basılmaya değer görülürken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü işbirliğinde, bu fotoğraflar “anma pulu” olarak basıldı.

Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konferans salonunda “Türkiye’de tarım ve insan anma pulu töreni” düzenlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son yapılan yarışmanın sonuçları açıklandığında PTT Genel Müdürünün, bu fotoğrafların bazılarını pula basarak edebileştirme teklifinde bulunduğunu belirterek, tarım ve insan ilişkilerini sanat ve fotoğrafla edebileştirmenin yanı sıra artık tarım ve insan konusundaki fotoğrafların kullanıldığı pulların da olduğunu söyledi.
Bu kapsamda 4 fotoğrafın pula döndüğünü ifade eden Bakan Eker, çekilen fotoğraflarda insan ve gıda ilişkisi, hayvancılık, endüstriyel tarım seracılık gibi konuların işlendiğini söyledi. PTT Genel Müdürü Osman Turhal’dan yarışmaya dereceye giren iki fotoğrafın da pullarda basılmasını talep eden Eker, “bu fotoğrafların birinde bir kadın önünde üç kuzu var. Fotoğrafta bir kadın zayıf kuzuyu beslerken, güçlü olanı engelliyor. Bu fotoğrafta, anne şefkati, adalet ve rasyonellik olmak üzere üç duygu var. Diğer fotoğrafta da koyun sürüsü ile ilgili. Anadolu coğrafyası koyun coğrafyasıdır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!