Derdim aşırı tüylerim

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Suadiye'den umudum sende

Sevgili Güzin abla, benim derdim yüzümde ve özellikle çenem ve dudak üstündeki aşırı tüyler. Bu yüzden hayata küstüm diyebilirim. Ağda yaptım daha beter oldu. Tüy dökücü krem kullandım çok çirkin çıktı. Cımbızla başa çıkamıyorum. Lütfen bana güvenilir bir metod söyleyin. Şu lazer epilasyonu çok duyuyorum ama, çekiniyorum. Acaba bir zararı var mıdır? Bana bu konuda yardım edecek bir merkez yazabilir misiniz?

***

Sevgili kızım, köşemde sık sık epilasyon ve özellikle de son yıllarda ağrısız ve acısız olarak uygulanan Lazer epilasyon hakkında bilgi vermeye çalıştım. Bu yazılarım nedeniyle geçenlerde Eurosante Lazer Epilasyon merkezinden bir mektup aldım. Verdikleri bilgiye göre Türkiye'de ilk ve en çok deneyime sahip uzman doktorlar tarafından burada lazer epilasyon uygulanıyormuş. Almanya'dan getirtilen teknoloji açısından çok ileri özel cihazları kullanıyorlarmış. daha fazla bilgi edinmek isteyenler için uzman dermatologları Dr. Gülnur Aba'nın telefonunu da veriyorlar. 0. 216. 428 72 31. Euro Sante Merkezi Kadıköy Acıbadem'de hizmet veriyor. İsterseniz gidip görün.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Kekik yağı

Eski çağlarda kekik ve özelllikle kekik yağı bulaşıcı hastalıklara karşı mikrop öldürü olarak kullanılırdı. Bugün de kekik için çok güçlü bir antiseptiktir (mikrop öldürücü) denebilir. Soğuk algınlığına karşı da çok etkili olan kekiği etlere ve birçok yemeğe lezzet katmak amacıyla kullanırken bu özelliğini de unutmamalısınız. Mide ve bağırsat rahatsızlıklarına da çok iyi gelen kekik, demlendirilerek içildiğinde damar sertliğine yol açan kolesterol gibi kan yağlarını eritmekte de yardımcıdır.



Yazarın Tüm Yazıları