Derbiden lider çıktı

Güncelleme Tarihi:

Derbiden lider çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 01:00

Etimesgut Belediye’yi kaptan Erhan Şentürk’ün penaltı golü ile 1-0 yenen Ankaragücü, 6 hafta sonra yeniden zirveye yükselirken, ligin bitimine 7 hafta kala rakibine 3 puanlık fark yaptı.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta zirve bir kez daha Ankaragücü’nün. Ligin 27. haftası hafta içi mesaisine sahne olurken, Gümüşhanespor’un öğle saatlerinde oynadığı maçta Karşıyaka’ya deplasmanda 3-0 yenilmesi, Ankaragücü’ne bir kez daha liderlik yolunu açtı. Rakibin mağlup olduğu haberi, günler öncesinden derbiyi bekleyen ve maçtan saatler öncesinde biletleri tüketen Ankaragücü taraftarının iştahını kabarttı. Sarı-lacivertliler, 19 Mayıs Stadı’nı yine tıklım tıklım doldururken, maşeli ve konfeti şovuyla, tarihi statta yeni bir karnaval havası yaşattı.Sezonun ilk maçında deplasmanda 2-1 yendiği rakibini bu kez kendi sahasında, kaptan Erhan Şentürk’ün penaltı golü ile 1-0 mağlup eden Ankaragücü, 6 hafta aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna oturdu. Gümüşhanespor ile sezon başından bu yana nefse nefes bir yarış veren Ankaragücü, bu galibiyetin ardından, ligin bitimine 7 hafta kala, rakibinin 3 puan önüne geçti.

MAÇIN GALİBİ TARAFTAR

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, “Maçın galibi taraftarlarımız oldu. Stadı doldurdular. Bilet kalmadı. Hepsine teşekkür ediyorum.  Teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum. Çok güzel mücadele ediyorlar. Bir topa 2-3 kişi basıyor, pres yapıyor. Rakiplere 4-5 haftadır oynayacak alan bırakmadılar. Her şey çok güzel. Şehirde birlik ve beraberlik oluştu. O da bizim için çok güzel. A.Gücü yürüdüğü zaman şehir arkasından koşuyor, koşmaya devam da edecek” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ

Taraftarın coşkusunun takımı ateşlediğini vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:“Taraftar şampiyonluk havasına girdi, biz ayağımızı yere sağlam basmalıyız. 7 finalimiz var. Rehavete kapılmayacağız. Her galibiyetten sonra daha fazla çalışıp, daha fazla emek vereceğiz. Ekip olarak iyi çalışıyoruz. Taraftarımız, takımı hiç yalnız bırakmıyor. Şehir de sahip çıkıyor. Şehri dolaştığımız zaman, A.Gücü ile ilgili destek pankartları görüyoruz. Bu da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. İnşallah bu süreçte bize de ekonomik olarak destek gelir, sıkıntısız bir şekilde sezonu bitiririz. Daha çok çalışıp şampiyonluğa ulaşacağız. İnşallah o sene bu sene olacak.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM GELECEKTİR

Puan silme cezası ile ilgili konuşan Yiğiner, şu bilgileri verdi:“Bochum kulübünden, bir mektup geldi. 4 aydır FIFA taksitlerimizi ödeyemedik. CHP ve MHP grubu bir önerge verdi ve siyasi bir polemik oldu. Buna da bir şey diyemeyiz. Bizim siyasetten ziyade, acil paraya, ekonomik desteğe ihtiyacımız var. Dolayısıyla şu an oradan bir şey çıkmadı ancak biz bu işleri takip etmek durumdayız. Allah korusun -6 puan bizim bütün planımızı bozar. Şehire yazık olur. Yüz binlerce insan, A.Gücü’nün şampiyon olmasını, bu ligden kurtulmasını istiyor. Şehri yönetenlerin, bu şehirde siyaset yapanların, bu inları göz ardı etmemesi lazım. Biz polemiklerin içine girersek, işin içinden çıkamayız. Ama inanıyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanımız kendine yakışanı yapar. Onun da kapısını çalacağız. O da destek olduğu zaman, bu takımı Allah nasip ederse bir üst lige çıkarırız. Manevi yönden herkes takımına sahip çıkıyor. Özellikle Ankara ve çevresi ağırlıklı olmak üzere tüm şehirlerimizde taraftarlarımız var. Bizim isteğimiz zor günümüzde siyasetçilerimizin buna bakması. Stadyum yeterli değil. Başkente yakışan stat olmalı. Halk bu takımı istiyor. Kişiler değil, halk istiyor. Milletvekillerimiz de destekleyeceklerini söylediler. Her şey güzel olacak.” 

ANKARAGÜCÜ HALKIN TAKIMI

“Siyasi polemiğe girerek biz kaybederiz. Biz her zaman şunu diyoruz. A.Gücü halkın takımı. A.Gücü’nü destekleyen taraftarlarımız içinde her siyasi görüşten insan var. Dolayısıyla biz oraya bakmıyoruz. Biz siyasi polemik içine girmeyiz. Ama kim bize 1 adım gelirse, bizde ona 10 adım gideriz. Sadece bunu söylüyorum. Biz sadece can derdindeyiz. Derdimiz A.Gücü’nü yaşatmak ve layık olduğu yere taşımak. Fırsat ayağımıza kadar geldi. Gümüşhane kaybetti biz kazandık. Buda bizim lehimize. İnşallah Allah’ın yardımıyla bu işler olacak diye düşünüyorum. Ben herkese teşekkür ediyorum. Gururluyuz Güçlüyüz A.Güçlüyüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!