Galatasaray-Fenerbahçe derbisi İstanbul’a çile olacak

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi İstanbul’a çile olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 20:49

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbinin hafta içi 19:30'a alınması İstanbul'da çalışanlara büyük sıkıntı yaratacak.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de 24. hafta oynanması gereken ancak terör olayları nedeniyle 13 Nisan tarihine ertelenen GalatasarayFenerbahçe derbisinin başlama saati belli oldu. İstanbul İl Güvenlik Kurulu, gerçekleştirdiği toplantının ardından maçın 19:30’da oynanmasına karar verdi.

Ancak maçın iş çıkışı saatine denk gelmesi, bazı güzergahların kapalı olacak olması nedeniyle, İstanbul’da çalışanları şimdiden düşündürmeye başladı. Karşılaşma başlamadan 2-4 saat arası ve maç bittikten sonra 1 saat kapalı kalacak olan yollar, İstanbul’da yaşayanların şimdiden kabusu oldu.

13 Nisan Çarşamba günü oynanacak karşılaşma nedeniyle İstanbul trafiğinin felç olması bekleniyor.

YOLLAR KAPALI KALACAK
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, daha önce yaptığı açıklamada Galatasaray Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmalar öncesinde trafiğin kapatılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışlarının, TEM Kuzey Yan Yoldan stat istikametine giden yan yol girişinin maç başlamadan 4 saat önce, TEM Kuzey Yan Yoldan TEM Güney Yan Yola dönüş varyant girişinin (Stat Karşısı Varyant Girişi) maç başlamadan 2 saat öncesi ve maç bitiminde 1 saat sonrasına kadar trafiğe kapatılacağı söylenmişti.

Haberin Devamı

Kapalı kalacak yollar için alternatif güzergahları da belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yapmıştı:

“Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışlarını kullanacak olan araç sürücülerinin alternatif olarak; Ayazağa’dan Ayışığı sokaktan Deniz sokak üzerinden İmam Çeşme Yolu Caddesini kullanması; Seyrantepe’den gelerek Ayazağa istikametine gidecek olan araç sürücülerinin İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesini ve İmam Çeşme Yolu Caddesini kullanarak Cendere Caddesi istikametini kullanması gerekmektedir.” (Sözcü)

BAKMADAN GEÇME!