Depresyondan müstehcen fıkralarla kurtuluyor

Güncelleme Tarihi:

Depresyondan müstehcen fıkralarla kurtuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:00

İran’da İslam Devrimi’nin önderi Ayetullah Humeyni’nin 1989’da ölümünden beri rejimin iplerini elinde tutan dini lider Ali Hamaney ve ailesinin özel serveti ve eksantrik zevklerini, sürgündeki muhalif ‘Yeşil Hareket’ ortaya döktü.

Haberin Devamı

Hamaney’in bir dönem korumalığını yapan ve şu anda Fransa’da saklandığı söylenen bir kişinin muhalefete verdiği bilgilere göre, ‘münzevi yaşamı’na rağmen, dini liderin havyara karşı korkunç bir iştahı var.

Baston ve at meraklısı

Hamaney aynı zamanda değerli mücevherlerle bezenmiş bastonların ve cins atların koleksiyonunu yapıyor. Hamaney’in antika bastonlarının sayısı 170. Fanatik binicilik tutkunu olan Hamaney, 100’den fazla cins ata sahip. Görkemli cübbesi ise özel olarak yetiştirilen develerin tüyünden dokunuyor.

Anlatılanlar arasında en ilginci, Ali Hamaney’in sık sık geçirdiği depresyon nöbetlerini, ‘orta kademe’ bir din adamına müstehcen fıkralar anlattırarak atlattığı iddiası. Eski korumanın sözlerinin doğruluğuna ise, Hamaney’in afyon kullandığı yolundaki söylentileri yalanlaması kanıt gösteriliyor. Yine İran’dan kaçan 3 istihbarat görevlisinin iddiaları da benzer yönde. Bu iddalara göre Hamaney’in Avrupalı fabrikatörlerle, Afrikalı cep telefonu şirketleri ve uluslararası emtia pazarlarıyla iş bağlantıları var. İranlı kaçak istihbaratçılar ayrıca Hamaney’e tahsis edilen 6 saray olduğunu ve bunların nükleer saldırıya dayanıklı sığınaklara hatta tam teşekküllü hastaneye sahip olduklarını da öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!