Depremzede öğrencilere yardım

Güncelleme Tarihi:

Depremzede öğrencilere yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 12:38

Depremzede öğrencilere yardım

Haberin Devamı

Haci BOZKURT / KAHTA (Adıyaman),(DHA) - GENEL merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı, Samsat ilçesindeki 200 depremzede öğrenciye mont, ayakkabı ve eşofman yardımı yaptı.
Adıyamanlılar Vakfı tarafından Samsat ilçesinin köylerindeki yardıma muhtaç ilkokul öğrencileri için alınan mont, ayakkabı ve eşofman takımı ilçeye bağlı Yarımbağ Köyü'nden başlayarak dağıtılmaya başlandı. Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Taşan, yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Samsat’taki kardeşlerimiz bize İhtiyaçlarının olduğunu bildirdi. Biz de kış şartlarını düşünerek parke, ayakkabı ve eşofmandan oluşan üç çeşit yardım malzemeleri getirdik. Burada bize yardımcı olan başta sayın Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Sosyal dayanışmanın gereğini yaptılar. Dinimiz bize komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir. Bu kardeşlerimiz burada üşürken biz sıcak yatağımızda uyuyamayız. Biz buradayız."
Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Temsilcisi Yakup Akıncı ise, her yıl yaklaşık bin üniversite öğrencisine vakıf olarak burs verdiklerini, bu arada buna benzer yiyecek ve giyecek yardımlarının da yapıldığını söyledi. Konuşmalardan sonra 99 kız ve 11 erkek öğrenciye yardım malzemeleri dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!