Deprem tırı Adana'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Deprem tırı Adanaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 11:37

Deprem tırı Adana'ya geliyor

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında eğitim verdiği Afet Simülasyon Tırı Adana'ya geliyor. Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde 6 ay sürecek eğitimde deprem, sel ve yangın simülasyonlarıyla kent halkına uygulamalı afet bilinci kazandırılacak.
Afet Simülasyon Tırı eğitimi, 19 yıl önce 145 kişinin ölümüne neden olan 6.2 şiddetindeki Adana-Ceyhan depreminin yıldönümünde başlayacak. 29 Haziran'da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde konuşlanacak araçta görevli personel, Adanalılara deprem öncesi ve sırasında yapılması gerekenleri anlatacak. Vatandaşlara, deprem, sel ve yangın simülasyonlarıyla bilgi verilecek. Aynı gün saat 10.30'da Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda "19. Yılında Adana-Ceyhan Depremi" konulu konferans düzenlenecek. Tır, 30 Haziran saat 14.00'de Ceyhan'da olacak. 
YIL SONUNA KADAR İLÇELERDE
Türkiye'nin deprem coğrafyasında olduğu gerçeğini hatırlatmayı, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemleri göstermeyi amaçlayan Afete Hazır Türkiye Projesi'nin Adana etabında, yıl sonuna kadar Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Yumurtalık, Karaisalı, Kozan, Pozantı ve Karataş ilçelerinde çalışma yapılacak. Simülasyon Tırı, kamu binaları, okullar, üniversiteler, alışveriş merkezleri, meydanlar ve parklarda vatandaşlarla buluşacak. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!