Depodaki benzin biterse...

RAFAEL Nadal henüz kazanamadığı ABD Açık’ta 1 numaralı seribaşı. Peki, İspanyol solak tenisçi bu sefer New York’ta şampiyon olabilecek mi? Bence işi hayli zor...

Nadal’ın favori Grand Slam’lerinin başında Fransa Açık ve Wimbledon geliyor. Nadal genelde Nisan-Temmuz aylarında çok maç oynayarak sezon ortasında form durumu acısından ve galibiyetleri ile zirveyi yapıyor. Örneğin bu sene Monte Carlo, Roma, Madrid şampiyonlukların ardından Roland Garros ve Wimbledon’da birincilik kupalarını kaldırdı. Haliyle bu tempodan sonra “depodaki benzin” fiziksel ve zihnisel açıdan tükenmiş oluyor.
Nadal sezonun ikinci yarısına girmeden önce dinleniyor sonra da antrenmanlara başlayarak tekrar turnuvalara katılıyor. Ancak aradan sonra hedeflerine ulaşmış bir Nadal’ın tekrar motive olması da çok kolay değil.
ABD Açık yılın son Grand Slam turnuvası. Hedefine ulaşamamış birçok tenisçi burada varını yoğunu ortaya koyuyor. Tabii ki bunlar da Nadal’ın işini zorlaştırıyor.
En süratli Grand Slam
ABD Açık kortları, sert altyapısından dolayı Grand Slam’lerin en hızlı zemini. Bu turnuvada kullanılan topların daha hafif olması oyunu süratlendirdiği gibi topların alçak sekmesine de neden oluyor. Bu şartlarda tenis oynamak Nadal gibi bir oyuncunun aleyhine. Çünkü Nadal genelde kendi oyun tarzını rakiplerine dayatarak maçlarda hâkimiyet kurar. Bir de Tomas Berdych gibi toplara erken (yükselirken) vurabilen tenisçilerin Nadal’ın tarafında olması, onun finale çıkmasını zorlaştıracaktır.
Yazarın Tüm Yazıları