Denktaş pişkin mi?

REFERANDUM ertesi, ‘Radikal’ süper bir ‘Pişkin Denktaş’ başlığı atmıştı.

Aslına bakarsanız, ‘Mister No’nun hem kel, hem fodul tavrını tanımlamak için bu ‘pişkin’ lafından çok daha oturaklı ve tumturaklı deyimler Türkçe’de ibadullah?

Ama anlaşılan, sevgili İsmet Berkan, gazete genel yönetmenliğinin zorunlu kıldığı ‘mesafeli nezaketi’ elden bırakmayarak yukarıdaki sıfatla yetinmiş.

Oysa, Rauf Denktaş için ‘pişkin’ sözü gerçekten sonsuz ‘kibar’ kalıyor.

* * *

EVET sonsuz kibar kalıyor çünkü bu ‘devletlû’ (!) ilk önce, daha anında ‘Annan Planı’na lanetler yağdırdı ve Lahey’de kapıyı vurup müzakereden kaçtı.

Oyalama taktiğiyle Ankara ve Kuzey Lefkoşa’yı müthiş zaman kaybına uğrattı.

Sonra, bini bir paraya şantajına ve ‘statüko zaptiyesi’ kışkırtmasına rağmen ilk kez torpilleyemediği Davos pazarlığı başarıyla noktalandı. Referandum dayattı.

Eyvah ki eyvah, artık tüyebilmek mümkün değil? Mal ve hanedan gidecek.

Çareyi, ‘konuk’ diye geldiği ‘Anavatan’da ‘Saddamcı Atatürkçü’sünden ‘Karanlıkçı Maocu’suna; ‘misafir’ diye ağırladığı ‘Yavruvatan’da ise ahı gitmiş, vahı kalmış politikacısına ‘no? no? no’ diye tempo tutturtmakta aradı.

Ve nihayetinde de, ‘evet çıkarsa, istifa ederim’ buyurdu.

* * *

SORUYORUM, 24 Nisan akşamı, Kıbrıs Türk toplumu ‘hayır’ı yüzde 65 gibi ezici bir çoğunlukla reddettiğini tüm dünyaya müjdelediğine göre, Rauf Denktaş hala, şimdi hangi cüretle, hangi cesaretle ‘ben kazandım’ diyebiliyor?

Zahir ‘Mister No’, ‘Rum’un hayır’ını kendi ‘kazanç’ hanesine kaydediyor.

Sonra, dün dediğini bugün inkar etmekte beis görmeyen aynı Denktaş, nasıl oluyor da hiç istif bozmuyor ve kameraya baka baka, istifa etmeyeceğini söylüyor ?

Ey okuyucu; elini vicdanına koy ve bana değil sırf kendine cevap ver:

Bu ‘gerçeküstü’ tutum hangi kelimeyle sıfatlandırılır? Nasıl adlandırılır?

Gözünü böylesine hırs bürümüş ve şantajı böylesine dürtü bellemiş biri için, ‘Radikal’in o nazik ‘pişkin’ sözcüğü yeterli kalıyor mu? Kalır mı?

* * *

FAKAT olmaz! Olmayacaktır. Yürümez!

Denktaş’ın ‘en sevdiği yazar’ gibi ‘bir yücelik mertebesi’ne erişmiş Gündüz Aktan tam referandum öncesi Kıbrıslı soydaşlarımızı ‘yenikliği özgürlük sarhoşluğuna dönüştüren bir halk’ diye küçümsese dahi, aslında sonsuz ayık olan o halk özgür tercihini yaptı.

Saygı duyun ve artık susun.

Ve aynı Aktan akıldaneliği dün, Talat kim oluyor? Dahi Rauf Denktaş niye istifa edecekmiş? Daha dev müzakereci mi bulunur?’ türü cümlelere vardırsa da, kopsi kefali, iş bitmiştir. ‘Mister No’ cürmü kadar yer yakar.

Mükemmel bir devlet adamı kimliği sergileyen Mehmet Ali Talat’ın deyimiyle, ‘dünyanın dilini anlamayan ve konuşmayan’ bir Denktaş’la hiçbir yere gidilemez.

‘Gİ - DİL - ME- YE- CEK- TİR’ de! Bunu da beraber göreceğiz.

Biline ki, ‘pişkinlik’den daha tumturaklı sıfatlar bile artık para etmez!
Yazarın Tüm Yazıları