Denizli'ye Doğal Afet Parkı yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Denizliye Doğal Afet Parkı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 16:33

Denizli'ye Doğal Afet Parkı yapılacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 19 Kasım 1717 tarihinde Denizli'de meydana gelen ve 6 bin kişinin hayatını kaybettiği büyük depremin 300. yılı nedeniyle düzenlene panelde konuşan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentteki deprem bilincini daha da artırmak için Doğal Afet Parkı yapacaklarını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 19 Kasım 1717'de Denizli'de yaşanan depremin 300. yılı nedeniyle panel düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki, 'Denizli Depreminin 300. Yılı' konulu paneli, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Denizli İl Afet e Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) stant açtığı panel öncesi Denizli depremiyle ilgili Osmanlı arşivlerinde bulunan belgelerin yer aldığı sergi gezildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş, panelin açılışındaki konuşmasında, büyük Denizli depreminin üzerinden 300 yıl geçtiğini belirterek, "19 Kasım 1717 günü öğlen vaktinde 18 mahalleden oluşan kent merkezimizde çok şiddetli deprem olmuş 12 bin kişilik Denizli nüfusunun yarısı hayatını kaybetmişti" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, dünya kurulduğundan beri doğal afetlerin var olduğunu vurgulayarak, doğal afetlerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi. "Deprem öldürmez yapılar öldürür" sözünü hatırlatan Başkan Zolan, "Bize düşen görev depremde yıkılmayacak yapılar yapmaktır. 1999 Gölcük Depremi'nde sevdiklerimizi kaybettik. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. Denizli'nin 1. derece deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Deprem gibi doğal afetleri hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bu anlamda Denizli'ye Doğal Afet Parkı yapmaya karar verdik. Adalet Mahallesi'nde bulunan 39 bin metrekare yeşil alana insanlarımıza deprem gibi hiçbir zaman unutmaması gereken doğal afetleri göstereceğiz. Burada doğal afetlerin sonuçlarının ne olabileceğini anlatmak adına bu projemizi hayata geçirmek arzusundayız" dedi.

"DEPREMDEN KAÇIŞ YOK AMA TEDBİR ALINABİLİR"

Açılışta konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan ise, depremin hayatın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Depremden kaçış yok ama tedbir alınabilir. Bu konuda da tedbirler alıyoruz. Hazır olacağız. Bize düşen görev budur. Büyükşehir Belediyemiz, odalarımız, İl Afet Müdürlüğümüz iyi yolda vatandaşlarımız deprem konusunda duyarlı" dedi. Panelde, 'Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Tedbirler' adlı sunumunu yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli depremin tüm Marmara bölgesini etkilediğini belirtip, "Bu deprem Gölcük için bir dönüm noktası olmuştur. Bu deprem olana kadar bizler depremi, başka yerlerde olan ama bizim kapımızı hiç çalmayacakmış gibi bilirdik. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı, hazırlığımızın yeterli olmadığını ancak o zaman anladık. 17 Ağustos Depremi Türkiye ve Gölcük'e deprem gerçeğiyle her an burun buruna kalabileceğimizi ve bundan kaçma imkanı olmadığını öğretti" dedi.

DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!