Denizlispor'da yine yasak şoku

Güncelleme Tarihi:

Denizlisporda yine yasak şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 15:41

Denizlispor'da yine yasak şoku

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)- FUTBOL Federasyonu'na (TFF) 3 milyon 200 bin TL yatırarak transfer yasağını kaldıran Denizlispor'un Süleyman Urkay başkanlığındaki yönetimi, eski futbolcu Emrah Bozkurt'un kesinleşen 15 bin TL alacağı için verilen yeni yasakla şoke oldu.
Yeni yasak yüzünden Taha Can Velioğlu ile Taşkın İlter'in lisansları çıkarılamazken Başkan Süleyman Urkay, düzenlediği basın toplantısında kulübün birinci önceliğinin mali tablo ve geçmişten gelen borçlar olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana kendi kaynaklarıyla 7 milyon 45 bin lira ödeme yaptıklarını açıklayan Başkan Urkay, "Elbette 15 bin TL'yi ödeyip yasağı kaldırırız ama bu işin ardı arkası gelmiyor. Daha geçen hafta eski bir borç yüzünden kulübün logosunu haczetmek istediler" dedi.
Yönetim olarak cesaret örneği gösterip, mali tabloyu bilmeden göreve talip olduklarını ifde eden Başkan Urkay, şöyle devam etti:
"Kimse kulübe sahip çıkmazken biz ortaya çıktık ve elimizi taşın altına koyduk. İnsanların neden göreve talip olmadıklarını işin içine girince öğrendik. Kulübün 29.5 milyon TL olan borcu, faizlerle birlikte 35 milyon TL'yi buluyor. Bu mali tablonun altına kimse girmek istemedi. Acil ödemelerden oluşan bir tablo ile karşılaştık. 7 milyon 45 bin TL ödedik. Bu Denizlispor tarihinin en büyük mali operasyonudur. Bu süreçte bir kaç futbolcunun peşinatını ödeyemedik ama onları da bu hafta tamamlıyoruz. Tüm yükü yönetime yıkmak büyük haksızlık. Herkes sahip çıkmalı, destek olmalı. Bizim öngördüğümüz program uygulanırsa iki yıl içinde bu kulüp borçlarından kurtulur." 
Tüzük değişikliği yapılarak her yönetime geliri kadar harcama yapma şartı getirilmesi gerektiğini belirten Süleyman Urkay, mali tablo düzeltilmeden hiçbir hedefin gerçekleşmeyeceğini vurgulayarak, "Sportif başarının gelmesi için mali disiplin şart" ifadesini kullandı.
Mali sıkıntılar yüzünden lige verilecek arada Afyon'da düzenlenecek dörtlü turnuvaya katılmayacaklarını açıklayan Urkay, "Bu turnuvada 250 bin TL kazanacağız. Ancak oradaki masrafları karşılayacak gücümüz yok. Masraflarımız karşılanırsa gideriz, aksi takdirde tesislerimizde kamp yapacağız" dedi.
Bu arada transfer çalışmalarını sürdüren Süleyman Urkay başkanlığındaki yönetim Karabüksporlu Zenke, Gaziantepsporlu İsmail Haktan Odabaşı, Adanasporlu Ahmet Dereli ve eski Balıkesirsporlu Karikari ile ilgileniyor.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!