Denizli'nin rahatlığı oyunculara da yansıyor

Mustafa Denizli yönetimindeki ilk maçında Gençlerbirliği'ni farklı geçen ve lider olan Beşiktaş'ta ne değişti?

DEĞİŞEN fazla bir şey yok. Beşiktaş'ın oynadığı futbol gene aynı. Mustafa Denizli ile birlikte biraz hava yakalamışlar o kadar. Ama, daha iyi olacakları da kesin.

Beşiktaş için yeni hocasıyla çıktığı ilk maçta galibiyet çok önemliydi. Gençlerbirliği'ni de deplasmanda yenerek hem morallendiler hem de liderlik koltuğuna oturup rakiplerine gözdağı verdiler. Bu, hem futbolcular hem de Mustafa Denizli adına çok olumlu.

Beşiktaş'ın attığı goller bariz defans hatalarından geldi. Tello'ya gelen topa Gençlerbirliği oyuncusu ıska geçiyor. Şilili mükemmel vuruyor ve takımını öne geçiriyor. Bu her zaman olmaz. İkinci golde ise rakip kaleci serseri mayın gibi ceza alanı içinde dolaşıyor. Sivok kafayı vuruyor, kale içinde kimse yok. Kaleci, defans ve bütün takım izliyor golü. Üçüncü golde de Nobre, rakibiyle birlikte topa yükseliyor. Çok da sert olmayan bir vuruşla ağları havalandırıyor.

Beşiktaş, çabuk kontratağa çıkıyor ve çabuk kapanıyor. Bunlar doğru olanlar. Farkı çok erken yakaladılar. Zaten maçı da erken kopardılar, skor rahatlığına ulaştılar. Ancak, 3-0 galip durumdaki bir takım, deplasmanda olmasına rağmen kendi seyirci desteğini de arkasına almışken bu kadar rakibe top hakimiyeti vermemeli. Topu kullanan Gençlerbirliği. Bundan sonraki maçlarda top hakimiyetini de ellerine geçirdiklerinde şampiyonluğun en büyük adayı olurlar.

Herkes, Mustafa Denizli'nin sistem üzerinde değişiklik yaptığını söylüyor. Sistem öyle kolay kolay oturmaz bir takıma. Aradaki fark şu, Mustafa Denizli rahat ve güleç yüzlü. Bu oyuncularına da tesir ediyor. Ertuğrul Sağlam ise stresli durumdaydı. Bu takıma da yansıyordu.

Beşiktaş, daha mı iyi olur, her zamanki gibi mi devam eder bunu zaman gösterecek. Bir maçta Beşiktaş'ı göklere çıkarmak yersiz olur. Hem Mustafa Denizli için hem de siyah beyazlılar için bu şu an için çok erken.

Yakışanı yapmalılar

 İlk deplasman galibiyetini Kocaelispor önünde alan Fenerbahçe'yi hayati Arsenal maçı öncesi neler bekliyor?

FENERBAHÇE
'nin çok büyük problemleri var. Oynadığı oyun, futbol anlayışı ve topu kullanma becerisi her maç sonrası masaya yatırılmalı. Oyun oynamıyorlar, futbol anlayışları yok ve top kullanma becerisinden de yoksunlar. Dahası da koca Fenerbahçe'nin yedek kulübesinden gelip, oyunu değiştirecek bir ismi yok. Sahaya sürülen takımdan 5-6 oyuncu sarı lacivertli formayı asla giyemez. Fenerbahçe'nin kadrosu hiç bu kadar beceriksiz ve zayıf bir duruma düşmemişti.

Hep söylüyorum. Fenerbahçe standart bir takım olmuş. Tarih boyunca böyle olmadılar. Hep üst düzey oyuncuların oynadığı, seyir zevki veren bir takımdı F.Bahçe. Ama, bugün için o konumda değil maalesef.

F.Bahçe önce haddini bilecek. Elindeki malzemeye göre rakibinden daha fazla koşacak. Kazanmak için her şeyi yapacak. Canını dişine takacak. Ama bu takım skor avantajı da yakalasa, mağlup oluyor. Ligde 7 hafta geride kaldı, 4 mağlubiyeti var. Buna da önlemi Aziz Yıldırım ve yönetim alacak.

Şampiyonlar Ligi'nde kaderlerini belirleyecek Arsenal maçı öncesi tablo bu. İngilizler, maçı kazanmak için geldilerse kazanırlar. Ama, Fener karşısında bir puanı yeterli görürlerse, buradan elleri boş da dönebilirler.

Sarı lacivertli oyuncuların da çok hızlı oynayan Arsenal karşısında yapacağı fazla bir şey yok. Bu maç Kocaelispor sınavına benzemez. Farklı bir maça çıkacak sarı lacivertliler.

Son görüntüsüyle Fenerbahçe'nin şansı yok gibi. Ama, bu görüşü değiştirecek olan da futbolcular. Sahadaki mücadele her şeyi belirleyecek. Çıkıp, kendilerine yakışanı yapmalılar.

Direnmeleri çok zordu

 Sezon başından beri flaş sonuç alan Trabzonspor, Galatasaray karşısında neden çöktü?

GOLLERİ
art arda kalelerinde gördüler. Zaten, mükemmel oynayan bir Galatasaray karşısında da yapacak bir şeyleri yoktu. Bu kadar çabuk oynayan ve topu kullanan Galatasaray'a karşı direnmek de zor.

Onlar değil kim olsa bu sonucu alabilirdi. Galatasaray'a deplasmanda yenildiyse, Avni Aker'de yenebilecek bir takım Trabzonspor. İmkanları olan bir ekip bordo mavililer. Bir yenilgiyle dağılacaklarsa ve o yakaladıkları havadan uzaklaşacaklarsa zaten şampiyonluk yarışının içinde de olamazlar. Trabzonspor seyircisine şimdi destek anlamında büyük iş düşüyor.

Kalli, Skibbe'nin şansı

 G.Saray, Trabzon engelini farklı geçerken Skibbe'nin yüzünden düşen bin parçaydı. Yönetimle sorunları olan Alman hoca ligin sonunu getirebilir mi?

BU
Galatasaray Yönetimi’nin bileceği bir iş. Böyle farklı galibiyet alan ve iyi oynayan bir takımın hocası neden değiştirilsin?

Trabzonspor'a öncelikle futbol oynatmadılar. Birkaç pozisyon verdiler ama rakip de Trabzonspor. Ancak, topu rakibe vermediler. Kendi kontrollerine alıp, üstünlüklerini kabul ettirdiler. Çok koştular, daha iyi top kullandılar ve kazandılar. Sahadaki Galatasaray'a diyecek bir söz yok.

Skibbe tarafından bakarsak, yardımcıları görevden alındı ve yönetim ile arasında pürüzlerin olduğu bir gerçek. Ancak, yöneticiler eski hocaları Kalli'den "Teknik Danışman" olarak faydalanıyorsa bu bence doğru. Bu, Skibbe açısından da fevkalade olumlu bir olay ve büyük şans. Olympiakos'u takip eden Kalli, Skibbe'ye rapor veriyorsa bu G.Saray için artı demektir. Kalli bazı şeyler önerebilir. Bu da olumlu şeylerdir.

Bu durum ne Kalli'ye paye kazandırır ne de Skibbe'yi şamar oğlanına döndürür. Yönetim böyle bir olayı gerçekleştirdiyse onları kutlamak lazım.

Trabzonspor maçı Olympiakos sınavı öncesi şunu gösterdi: Galatasaray bu temposuyla ve süratiyle Yunan ekibini yener. Olympiakos öyle ahım, şahım bir takım da değil zaten. Evinde de çok şanslı. Zaten iddialı olabilmek için de seyircisi önündeki maçları kazanmak zorunda.
Yazarın Tüm Yazıları