Denizli'nin nakışlı camileri hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin nakışlı camileri hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 15:58

Denizli'nin nakışlı camileri hayat bulacak

Haberin Devamı

OSMANLI ve Selçuklu dönemlerinden kalma kültürel eserler için Denizli'de restorasyon ve tanıtım çalışması başlatılacak. Denizli Valiliği tarafından başlatılan projeyle kentteki tarihi Nakışlı camiler tekrar hayat bulacak.

Denizli Valiliği tarafından başlatılan projeyle şehirde bulunan tarihi camiler özüne uygun restore edilip tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımda ki eksikliklerini giderilerek tanıtım atağı başlatılacak. Tarihi camilerin tekrar hayat bulmasıyla ilgili olarak Valilik Binası'nda, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Kültür ve Turizm Müdür Gülsüm Çelebi, Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, PAÜ Sanat tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Pektaş, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, GEKA Genel Sekreter Özgür Gökdoğan, Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz ve Fotoğraf Sanatçısı Şerafettin Eryetişdi katıldı.

Toplantıda Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz tarafından 'Denizli'nin Nakışlı Camileri' ve 'Derin Denizli Türk İzleri' isimli sunumlar gerçekleştirerek, kentin ev sahipliği yaptığı medeniyetlere ait tespit edilen kültür varlıkları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Fotoğraf Sanatçısı Şerafettin Eryetişdi de "Denizli'nin Boyalı Camileri" konulu sunumunu, kendi objektifinden yansıttığı görsellerle katılımcılara aktardı.

Denizli'nin adeta kültür hazinesi konumunda olduğunu söyleyen Vali Altıparmak ise restorasyonların belgesel olarak ta ekranlara taşınabileceğine dikkat çekti.

Tarihi camilerin restorasyonu tamamlandıktan sonra bu eserlerin kamuoyuna ve gelecek nesillere tanıtılmasının önemine değinen Vali Altıparmak, "Planlanan restorasyon işlerini titizlikle yapmalıyız. Denizli'nin tarihi ile olan derin bağlarına ait bu kültürel mirasların vatandaşlarımız ve idarecilerimiz tarafından sahiplenilmesi, ardından tespiti ile restorasyonu için acil eylem planının hazırlanması gerekiyor. Restorasyon çalışmalarının ardından TRT ve GEKA'nin da içerisinde olacağı 'Denizli'nin Nakışlı Camileri' isimli bir tanıtım kitabı hazırlanarak tanıtıma çıkılmalı" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!