Denizli'nin İran'da tanıtımına Zeybekci'den yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin İranda tanıtımına Zeybekciden yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 16:01

Denizli'nin İran'da tanıtımına Zeybekci'den yeşil ışık

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası üyeleri Ankara'ya çıkartma yaparak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi ziyaret etti. Bakan Özlü'ye kentteki organize sanayi bölgelerinde yaşanan sıkıntıları anlatan heyet, İran'da düzenlenmesi planlanan 'Denizli Günü' hakkında Bakan Zeybekci'den destek aldı.
Denizli Sanayi Odası Bakanı Müjdat Keçeci ve beraberindeki heyet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Boyar, Ahmet Yavuzçehre, Selim Kasapoğlu, Güven Dokumacı ve Selim Yaymanoğlu katıldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye Denizli'deki organize sanayi bölgeleri ile ilgili sıkıntılarını anlatan heyet, yeni kurulacak Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de bilgi verdi. Ziyarette, sanayiye nitelikli işgücü yetiştirmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da meslek liseleri konusunda strateji belirlemesini talep edildi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Bakan Özlü, bakanlık olarak Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak altyapı çalışmalarını destekleyeceklerini, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş aşamasında yardımcı olacaklarını ve Mermer İhtisas Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin açılabilmesinin de bakanlık olarak yakın zamanda yapacakları bir mevzuat revizyonu ile mümkün olacağını belirtti.
İRAN'DA DENİZLİ TANITILACAK
Denizli'nin çözüm bekleyen sorunları için öneriler içeren bir dosyayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye sunan heyet, İran'da Denizli Günü gerçekleştirilmesi hakkında da Ekonomi Bakanlığı'na teklifte bulundu. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "Sanayiden tarıma, tarımdan ticarete bütün sektörleri kucaklayacak bir Denizli Günü'nün alternatif pazarlarımızdan biri olan İran'da gerçekleştirilmesinin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine yapacağı katkı aşikardır. Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülecek bir alanda, Denizli'deki tüm sektörlerden firmaların katılarak ürünlerini sergilediği, ilimizin termal turizminin ve antik kentlerinin tanıtılacağı, sadece Denizli'ye özgü bir fuar organizasyonunda Ekonomi Bakanlığı'nın deneyimli personelinden ve desteklerinden faydalanmak istiyoruz" diye konuştu. Ekonomi Bakanı Zeybekci, konuyla ilgili bir genel müdür görevlendirdiğini ve Denizli'deki sivil toplum örgütleri arasındaki bağı yakından bilen biri olarak, bu organizasyonun en iyi şekilde yapılacağına olan inancını dile getirdi.
Son olarak TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'a 'İhracat Şehri Denizli'nin Lojistik Sorunları' başlıklı bir dosya sunan heyet, Türkiye'nin 8. İhracatçısı konumundaki bir ilde, hala en ilkel lojistik yöntemleri kullandıklarını dile getirdi.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!