Denizli'nin ikinci tasarım merkezi Tan Tekstil'den

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin ikinci tasarım merkezi Tan Tekstilden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 17:57

Denizli'nin ikinci tasarım merkezi Tan Tekstil'den

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Bilim ve Sanayi Bakanlığı'nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nin sayısının artırılması çalışmaları kapsamında ikinci tasarım merkezi Tan Tekstil tarafından kuruldu. Pamukkale Teknokent işbirliğiyle iki hafta önce Denizli'nin ilk Tasarım Merkezi'nin Aslı Tekstil'de kurulmasının ardından Tan Tekstil'de Tasarım Merkezi'ni kurarak çalışmalara başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile Tan Tekstil, Türkiye'nin 10'uncu Denizli'nin ikinci Tasarım Merkezi belgesini aldı. Tasarım Merkezi onayını aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Tan Tekstil Yönetim Kurulu üyesi Serkan Tan, "Dünyada gün geçtikçe zorlaşan rekabet şartlarında daha fazla ihracat yapmak için fason üretim yapmak yerine kendi tasarımlarımızı satmayı hedeflemiştik. Devletimizin tasarım konusunda daha hızlı gelişmemiz için bize sağladığı bu destek, bizlere daha fazla ihracat yapmak ve daha fazla istihdam sağlamak için önemli bir teşvik oldu. Kendi tasarımlarımızı satmanın sektörde daha kalıcı olmamızı ve ülke olarak modayı üreten değil modaya yön veren bir konuma getireceği önemli bir gerçektir. Avrupa'daki bazı önemli markaların sezon kreasyonlarını tamamlamak için bizim gömleklik kumaş koleksiyonumuzu görmeyi beklemeleri bizim için önemli gurur kaynağıdır" dedi. Pamukkale Teknokent yetkilileri, Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi kurulumu çalışmalarını bütün hızıyla sürdürdüklerini, önümüzdeki günlerde Denizli'ye yeni merkezler kazandırmaya da devam edeceklerini belirtti.

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, özgün tasarımların üretilmesini teşvik etmek için vergi indirimi, sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği ve damga vergisi istisnası dektekleri sunuyor.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!