Denizlili sanayici ihracatını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Denizlili sanayici ihracatını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 18:35

Denizlili sanayici ihracatını artırdı

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, kentin ihracatının Kasım ayında yüzde 14 oranında artarak 244 milyon dolara yükseldiğini, Ocak-Kasım döneminde ise Denizli ihracatının yüzde 2.7 oranında artarak 2 milyar 527 milyon dolara taşıdığını söyledi.

DENİB Başkanı ve TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, yazılı açıklamka yaptı. Türkiye'nin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Kasım ayında ihracatını artırdığını, geçen yıl Kasım ayında 11 milyar 384 milyon dolar olan ülke ihracatının, bu yıl yüzde 5 oranında artarak 11 milyar 952 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Aralık ayından ve devam eden aylarda ülke ihracatındaki artış trendinin süreceğini belirten Kocasert, Denizli'nin ihracat rakamlarını da açıkladı. Denizli ihracatının Kasım ayında yüzde 14 oranında artarak 244 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Kocabert, "Ocak-Kasım döneminde ilimiz ihracatı yüzde 2.7 oranında arttı ve ihracatını 2 milyar 527 milyon dolara taşıdı. DENİB tarafından kayda alınan ihracat, Kasım ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına kıyasla, yüzde 10 artışla 192 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi. Kocasert, döviz kurunun yükselmesi ihracatımız açısından rekabetçiliğimizi artıran unsurlardan biri olduğunu belirterek, "Ancak kur konusunda öngörülebilirlik çok önemli. Bu noktada gerek Merkez Bankamızın, gerekse de hükümetimizin aldığı önlemleri destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte TL üzerindeki spekülatif baskıların sona ereceğine inanıyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisinin son 27 çeyrektir ortalama yüzde 5 ile kesintisiz büyüdüğünü belirten Kocasert, "Ancak sürdürülebilir büyüme rakamlarına ulaşmak için katma değerli üretim ve ihracat hayati öneme sahip. Bunu gerçekleştirmek için ise kullanılacak dörtlü formül; ARGE, inovasyon, tasarım ve markalaşma. Bilindiği gibi 2023 ihracat hedefimiz dünya ticaretinden yüzde 1.5 pay almak ve en büyük ilk 10 ekonomi arasına girmek. Hükümetimiz tarafından son dönemde yapılan açıklamalarda, 2017 yılı bütçesinde ihracatçılarımıza verilen desteklerin 1 milyar TL'den 3 milyar TL'ye çıkarılacağının müjdesini aldık. Bu ve buna benzer destekler ile birlikte, ihracatımıza önemli bir katkı sağlanacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!