Denizlili işadamlarından THY'nin yaz saati uygulamasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Denizlili işadamlarından THYnin yaz saati uygulamasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 16:21

Denizlili işadamlarından THY'nin yaz saati uygulamasına tepki

Haberin Devamı

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) - TÜRK Hava Yolları (THY), İstanbul-Denizli arasındaki uçak seferlerini yaz saati uygulaması nedeniyle değiştirdi, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, değişikliğe tepki gösterdi. Değişikliğin iş dünyasını ve turizmi olumsuz etkileyeceği belirtildi.
THY, 28 Mart Pazartesi gününden itibaren yaz saati uygulamasına geçecek. Yeni düzenlemeyle, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 07.20'de Denizli'ye kalkacak uçağın saati 05.00'e çekildi. Çardak Havalanı'ndan İstanbul'a kalkışın ise, saat 07.15 olduğu belirtildi. Saat 18.55'te Atatürk Havalima'ndan Denizli'ye hareket eden uçağın saati ise 16.10'a alındı. Aynı uçak, saat 18.25'te Denizli'den, Atatürk Havalimanı'na hareket edecek. Atatürk Havalimanı'ndan Denizli'ye saat 01.40'taki uçağın kalkış saati de 00.50 olarak değiştirildi.
Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, THY'nin sefer saatlerinde yaptığı değişikliğin iş dünyasını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Platformdan yapılan yazılı açıklamada, "Türk Hava Yolları'nın 28 Mart 2016 itibariyle uygulanmaya başlanacak sefer saatleri Denizli iş dünyasını çok olumsuz etkileyecek ve Denizli ihracatına, turizmine darbe vuracaktır. Denizlili iş insanları olarak oldukça iyi biliyoruz ki yurtdışı bağlantısı kurulamaması, havaalanında bekleme süresinin uzunluğu gibi sebeplerle yurtdışı müşterilerimiz bu uçakları tercih etmeyecektir. Aynı sebepler, gerek termal tesislerimize gerekse Pamukkale'mize gelen yabancı turistleri de olumsuz etkileyecek ve ilimizi tercih edilebilir olmanın dışına çıkaracaktır. Denizlili iş insanları için de söz konusu uçaklar, saatler sebebiyle kullanılabilir değildir. Zira birçok iş insanımızın tercih ettiği günübirlik İstanbul ziyaretleri, bu saatler ile imkansız hale gelmiştir. Denizli iş dünyasının sesi olan platformumuz aracılığıyla, Türk Hava Yolları'ndan, İstanbul - Denizli - İstanbul uçak sefer saatlerinin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!