Denizli'den Milli Eğitim'e ortak tepki

Güncelleme Tarihi:

Denizliden Milli Eğitime ortak tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:23

DENİZLİ'de dört eğitim sendikası bir araya gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi, atamalarda liyakat ve kariyerin bir kenara bırakıldığı ve yandaş yöneticilerin görevlendirildiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Denizli'de Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen yönetici ve üyesi öğretmenler Saltak Caddesi'ndeki Milli eğitim Müdürlüğü bahçesinde birlikte eylem yaparak Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği'ni protesto etti. Denizli'de 4 yıllık görev süreleri dolan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılması ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda 281 müdürden sadece 109'unun başarılı bulunması, 172'sinin görevden alınması, sendikaları ayağa kaldırdı. Sendikalar, görev süresi uzatılacak eğitim kurumu müdürleri için değerlendirme formu üzerinden 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerektiğinin kurala bağlandığını, ancak puanlama sisteminin haksızlıklarla dolu olduğunu ileri sürerek, atamalara tepki gösterdi.

Dört sendika başkanının ortak açıklamasında, "Sonuçlara göre ülke genelinde 16 bin müdürden 7 bini, Denizli'de ise 281 müdürden sadece 109'u 75 ve üzeri geçerli puan alabilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve velilerin okul müdürlerine verdikleri puanlar değerlendirmenin yüzde 40'nı oluşturmasına rağmen kamuoyu kandırılarak öğrenci, öğretmen ve velilerin tercihleri doğrultusunda atamalarının yapılacağı yanılgısı oluşturulmuştur. Bu yanılgının kanıtı da kendi kurumlarından tam puan almış kurum müdürlerinin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından başarısız sayılmış olmasıdır. Atamalarda kariyer ve liyakat bir tarafa atılmış, yandaş yönetici görevlendirme hevesinden öteye geçilmemiştir" denildi.

Haberin Devamı

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, müdür atamalarında yapılan haksızlıklara karşı direniş kararı aldıklarını vurgulayarak, "Direnmeden, hak aranmıyor. Direne direne hakkımızı alacağız" dedi. Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve hukuksuz müdür atamalarını, öğrencilerden velilere herkese anlatacağız. Bunun için güç birliği oluşturduk. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ise müdürlere puan veren il ve ilçe milli eğitim müdürlerine seslenerek, "Denizli'deki okulların eğitimdeki ve sınavlardaki başarılarıyla gururlanan il ve ilçe milli eğitim müdürleri için bugün ne değişmiştir de değerlendirmelerinden okul müdürleri sınıfta kalmıştır?" dedi. Aktif Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca ise, Denizli halkını mücadelelerine destek olmaya çağırdı. Öğretmenler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!