Denizli'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Denizliden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:46

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, bazı meslek gruplarında çalışan kişilerden 25 Mayıs tarihinden itibaren "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayanların çalışamayacaklarını bildirdi.

Özer, yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğin 25 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Uygulanmanın bu yıl 25 Mayıs tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Özer, aralarında ahşap kalıpçısı, alçı levha ve alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı gibi 40 meslek grubunda söz konusu belgeye sahip olmayan kişilerin belirlenen süreden sonra çalıştırılmayacağına dikkati çekti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan bireylerin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklarını ifade eden Özer, tebliğe aykırı davranan her bir çalışan için 500 lira idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

Haberin Devamı

- Denizlispor yönetiminden ilçe belediyelerine ziyaret

Denizlispor'un Asbaşkanları Yasin Özpek ile Mehmet Uz, Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkanlarını ziyaret etti.

Asbaşkan Özpek, ziyarette Subaşıoğlu'na takım hakkında bilgi verdi, hafta sonu takım yararına düzenlenecek deve güreşleri için destek istedi.

Subaşıoğlu ise takıma her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, makamında kabul ettiği Özpek ve Uz'dan hafta sonu oynanacak Giresunspor maçı hakkında bilgi aldı.

Denizlispor'un başarılı olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Gürlesin, kendilerinin gerekeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!