Denizli'deki kitap fuarına rekor ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Denizlideki kitap fuarına rekor ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 15:45

Denizli'deki kitap fuarına rekor ziyaretçi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği kitap fuarını 10 günde 264 bin kişi ziyaret etti. 163 yazar ve 123 yayınevinin katıldığı fuar, cumartesi günü 55 bin kişi ile rekor ziyaretçiyi ağırladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk düzenlediği Denizli Kitap Fuarı, 31 Mart-9 Nisan arasında EGS Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırladı. İlber Ortaylı, Kahraman Tazeoğlu, Şükrü Erbaş, Öznur Yıldırım, Hasan Ali Toptaş, İlker Başbuğ, Ali Lidar, Canan Tan, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak, Murat Tavlı, Enver Aysever, Ahmet Şafak, Koray Yersüren ve Azra Kohen gibi Türkiye'nin ünlü yazarlarının yanı sıra Denizlili yerel yazarların da imza günleri ve söyleşilerle okuyucuyla buluştuğu Kitap Fuarı'nı 264 bin kişi ziyaret etti.

163 yazar ve 123 yayınevinin katıldığı Denizli Kitap Fuarı'nda, cumartesi günü 55 bin kişiyleziyaretçi rekoru kırıldı. İlber Ortaylı, İlker Başbuğ, Canan Tan'ın kitaplarını imzaladığı gün fuarda adeta izdiham yaşandı. Ziyaretlerin yanı sıra kitap satışlarının da beklenenin üzerinde gerçekleştiği, yayınevi ve yazarların satışlardan oldukça memnun olduğu belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, fuarın gelecek yıl 30 Mart-8 Nisan arasında düzenleneceğini açıkladı.

Fuarı ziyaret ederek yazarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, yoğun ilgi olduğunu belirterek, Denizli'de bir ilki daha, büyük bir başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Denizli'de ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı'na katılımın sevindirici olduğunu belirten Zolan, "Bu yıl 264 bin ziyaretçi rakamına ulaştık. Hedefimizin çok üstünde bir rakam. Yayınevlerimiz, insanlarımız çok mutlu. Biz de mutluyuz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi fuarda  görmemiz geleceğe daha fazla umutla bakmamızı sağladı. Gelecek yıl daha güçlü, daha fazla yayınevi, daha fazla yazarın olduğu bir fuar düzenleyeceğiz" diye konuştu.

 Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!