Denizli'de vahşet arenası

Güncelleme Tarihi:

Denizlide vahşet arenası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 11:13

DENİZLİ'de güvenlik güçlerinin ve resmi kurumların tüm denetim ve çabalarına rağmen, köpek ve horoz dövüşleri engellenemiyor.

Haberin Devamı

İŞTE VAHŞETİN FOTOĞRAFLARI

Son olarak Acıpayam'ın Boğazdere Köyü kırsalında, 20 kangal ve çoban köpeği sahipleri tarafından acımasızca dövüştürüldü. Köpek dövüşlerini izleyen yaklaşık 200 kişiden bazıları vahşet görüntülerini kameralarıyla kaydetti. Sahiplerinin ‘Saldır’ komutuyla birbirlerine acımasızca saldıran köpeklerin birbirlerini kan içinde bırakmaları keyifle izlendi. Dövüşlerde yaralanan köpeklerin kaçmalarına sahipleri tarafından izin verilmedi. Dövüş sırasında birbirinden ayrılmayan köpekler, sahipleri tarafından üzerlerine su dökülerek ve kuyruklarından çekilerek ayrıldı. Saatlerce süren köpek dövüşlerinde kazanan köpekler sahipleri ve seyirciler tarafından alkışlandı.

Köpek dövüşleri konusunda yasaların yetersiz kaldığını ve yeterince uygulanmadığını söyleyen Denizli Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Meryem Karabıyık, yapılanların dehşet verici olduğunu söyledi. 2004 yılında yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu'na göre hayvanları eziyet etmenin, dövüştürmenin, işkence ve kötü muamelede bulunmanın yasak olduğunu söyleyen Karabıyık şöyle dedi:

“Bir insanın yapabileceği vahşet ancak bu kadar olabilir. İğrenç bir olay. İnsanların böyle şeyleri nasıl yapabildiğine hala inanamıyorum. Görüntüleri izleyince tüylerim diken diken oldu. İzlemek için de buna yürek gerekiyor. Yasalarımız da var bu konuda ama yeterince uygulanmıyor. Sonuçta bu dövüş olduğu sırada tutanak tutulması gerekiyor. Yargılama süreci uzun sürüyor. Gerekli sonuçların alınamadığını biliyoruz.”

Haberin Devamı

Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesine göre hayvanların öldürülmesi, kötü davranılması, dövülmesi, aç susuz bırakılması, psikolojik acı çektirilmesi yasak. Bu şekilde davrananlara 28'inci maddeye göre 250 TL'den 2 bin 500 TL'ye kadar para cezasını öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!