Denizli'de 'Kudüs' protestosu

Güncelleme Tarihi:

Denizlide Kudüs protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 17:00

Denizli'de 'Kudüs' protestosu

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerinde taşıdıkları dövizlerle ABD ile İsrail'e tepki gösterdi.
Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen eylemde, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması yaklaşık 500 kişi tarafından protesto edildi. Eyleme, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Eylemde konuşan AK Parti İl Başkanı Filiz, ABD'nin attığı adımın bölgedeki barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik olduğunu, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucunun olmayacağını, kabul edilemez olan bu karardan en yakın zamanda dönülmesi gerektiğini söyledi.
Eylemi düzenleyenlerden Türkiye Gençlik Vakfı Denizli Temsilcisi Fatih Gün ise İsrail'in sözden değil; güçten anlayacağını kaydederek, "Buradan ne kadar söz söylesek onlar için anlam ifade etmiyor. İsrail, laftan anlamaz; güçten anlar. Zalimi sözle terbiye edemezsiniz. Hükümetin ilişkilerini kesmesini istiyoruz. İsrail'le olan bütün anlaşmalar, yırtılıp, atılsın. Bütün İslam ülkelerinden de bu istensin. Onları aciz bırakacak tedbirler alınsın. Bizler, bunun sonuçlarına katlanmaya hazırız. Yöneticilerimiz, halkına kulak versin. Türkiye, İsrail'deki büyükelçisini çeksin; İsrail'inkini göndersin. Güçle müdahale edilsin" dedi.
Protesto gösterisi sırasında, İsrail askerlerinin Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale ettiği haberleri gelince grup üyeleri, sıkıntılı anlar yaşayan Filistinliler için dua etti. Eylem, İsrail ve ABD bayraklarının yakılmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!