Denizli'de karikatür yarışması düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Denizlide karikatür yarışması düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 12:31

Denizli'de karikatür yarışması düzenlenecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği ulusal karikatür yarışması düzenleneceği bildirildi. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ulusal Karikatür Yarışması'nı 30 Mart'ta düzenleyecekleri 2. Kitap Fuarı ile bütünleştireceklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart'ta ikincisini düzenleyeceği Kitap Fuarı hazırlıklarına başladı. Kitabı sevdirmek, özellikle gelecek nesilleri kitapla buluşturmak amacıyla düzenlenecek fuar öncesi, amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması düzenlenecek. 23 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar son katılım tarihinin belirlendiği yarışmaya gönderilecek eserlerde çizim tekniğinin serbest olduğu ifade edilirken, yarışmada 'kitap' teması işlenecek. 6 Mart 2018'de sonuçları açıklanacak yarışmanın ödül töreni ve sergisi ise Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'nın 30 Mart 2018'de düzenlenecek açılış töreninde yapılacak.

BAŞVURU VE ÖDÜLLER

Profesyonel ve amatör herkesin katılabileceği yarışmaya katılacaklar en fazla 5 karikatür ile başvuruda bulunabilecek. Yarışmacıların göndereceği karikatürler daha önce hiçbir ulusal veya uluslararası yarışmalarda ödül almamış olması şartı aranacak. Birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin 500 lira üçüncüye ise 2 bin lira ödül verilecek yarışmada 3 kişiye de 1000'er lira mansiyon ödülü verilecek. Ayrıca 15-18 yaş arası 3 adet 750'şer lira ve 09-14 yaş arası 3 adet 500'er lira ödül verilecek.

KARİKATÜR YARIŞMASI KİTAP FUARI İLE BÜTÜNLEŞECEK

Ak Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, geçen yıl ilkini düzenledikleri Kitap Fuarı'na vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, bu yıl daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceklerini kaydetti. Denizlililer'i kitapla buluşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, fuar hazırlıklarına şimdiden başladıklarını, düzenleyecekleri Ulusal Karikatür Yarışması'nı ise Kitap Fuarı ile bütünleştireceklerini ifade etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!