Denizli'de iki firmaya tasarım merkezi unvanı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide iki firmaya tasarım merkezi unvanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 11:12

Denizli'de iki firmaya tasarım merkezi unvanı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de faaliyet gösteren iki firma, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tasarım merkezi olmaya hak kazandı.

Denizli'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın farklı sektörlerdeki tasarım çalışmalarını desteklemek üzere iki firmaya tasarım merkezi unvanı verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler neticesinde mermer sektöründe faaliyet gösteren Ionic Stone firması, tasarım merkezi olmaya hak kazandı. Tasarım merkezi olmaya hak kazanan bir diğer firma ise ferforje sektöründe yar alan Fatih Ferforje oldu. Ionic Stone Genel Müdürü Abdülcelil Kılınç, Türkiye'deki sektörel gelişimlerin Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilir şekilde yapılmasıyla mümkün olacağını belirterek, "2013 rakamlarına göre sadece mermer sektörünün ihracata net katkısı 2.5 milyar doların üzerindeydi. Mermer sektörü, her ne kadar son yıllarda çesitli nedenlerden ötürü düşüş göstermiş olsa da, ülkemizin ihracatına hala önemli katkılar sağlıyor. Denizli'nin mermer sektörü içinde sadece üretici değil aynı zamanda nihai çözümleri üreten bir tasarım merkezi olması küresel rekabette firma olarak bize avantaj sağlayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sağladığı katkılarla tasarım merkezi olduktan sonra, küresel projelerdeki rekabet gücümüz artacak. Tasarım alanındaki nitelikli işgücünü Denizli'de istihdam edebilmek için de ciddi bir imkan yakalamış olacağız" dedi.

Fatih Ferforje Tasarım Merkezi Sorumlusu Ömer Fatih Filiz, firmalarının uzun yıllardır özgün ürün tasarımları ile ferforje sektöründe faliyet gösterdiklerini belirterek, "Tasarımlarımızı 33 yıldır dünyanın 45'den fazla ülkesine Fatih Ferforje markamızla satıyoruz. Yaptığımız tasarımlardaki detaylar ile sektörün standartlarını belirlemekle kalmıyor, aynı zamanda her sene hazırladığımız ürün tasarımlarından oluşan koleksiyonlar ile ferforje modasını belirlenmesine ve ilerlemesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!