Denizli’de FETÖ/PDY operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de FETÖ/PDY operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 16:20

DENİZLİ’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 5 dernekte polis eş zamanlı arama başlattı.

Haberin Devamı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 09.00 sıralarında Denizli İşadamları Derneği, Denizli Adrenalin Derneği, Özel Servergazi Liseleri Mezunları Derneği, Zirve Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Denizli Geliştirme ve Teknik Elemanlar Derneği’ne geldi. Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın oldukları ileri sürülen söz konusu dernek binalarının çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, binalara giriş ve çıkışa izin vermedi.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 5 dernekte birden eş zamanlı olarak arama yapan polis, bilgisayarları ve bazı dokümanları incelemeye aldı. Dernek binalarında aramalar devam ederken, saat 13.30 itibariyle gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Genişletilerek devam edeceği belirtilen soruşturma kapsamında, başka adreslerde de aramaların yapılabileceği öğrenildi.

HARDDİSK VE EVRAĞA EL KONULDU

Haberin Devamı

Denizli’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na(FETÖ/PDY) finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 5 dernekte, polis tarafından yapılan eş zamanlı aramalar 6 saat sürdü. 

Soruşturma kapsamında, derneklerdeki bazı evrak, dizüstü bilgisayarlar ve bilgisayarların harddisklerine incelenmek üzere el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!