Denizli’de Durbakayım

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de Durbakayım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 22:32

Teknik Yapı İstanbul dışındaki ilk konut yatırımı için Denizli’yi seçti. 115 dönüm arazide 1500 konut yapacaklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “İstanbul’daki evlerimizin yüzde 25’ini Anadolu’ya satıyorduk, şimdi biz Anadolu insanının ayağına gidiyoruz. Yükümüzü sardık ve yola çıktık, tek proje ile dönmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

1974 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve yıllık ortalama 5 bin konut üretip satan Teknik Yapı, artık Anadolu’ya da yatırım yapacak. İstanbul dışındaki ilk projesini Denizli’de inşa edecek şirket, 115 dönüm arazide 600 milyon lira büyüklüğünde bir proje inşa edecek. Emlak Konut GYO’nun ağustos ayında yaptığı Denizli Merkezefendi arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini kazanan şirket projede satışlara 2016 başında başlayacak. İstanbul’daki projelerinde evlerin yüzde 25’ini Anadolu’ya sattıklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “ Bugüne kadar Anadolu insanı İstanbul’a gelip bizden ev alıyordu. Şimdi biz Anadolu insanımızın ayağına gideceğiz. Yükümüzü sardık ve yola çıktık, tek proje ile dönmeyiz. Anadolu’ya yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

1’E 3 VERDİ

Haberin Devamı

Denizli’nin sanayisi ve turizmi ile öne çıktığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım “Denizli projemizde altısı konut, ikisi ticareti ikisi park ve ikisi eğitim adası olmak üzere 12 adadan oluşacak. Projede yöresel mimari ön planda olacak. Bölgede evlerin ortalama metrekare fiyatları 2 bin 500 lira” dedi. İstanbul Tuzla’da inşa edilen 5 bin konutluk Evora İstanbul projesi gibi büyük bir yatırım yapacaklarını belirten Nazmi Durbakayım ise şunları söyledi: “Tuzla projemizde yola çıkarken proje değeri 1 milyar liraydı, bugün 3 milyar lira oldu. Projeden ev alanlar 1’e 3 kazandı. Denizli’de de benzer bir tablo bekliyoruz.”
İstanbul’da ise kentsel dönüşüm projelerine devam ettiklerini belirten Durbakayım, 2016’da yaklaşık 500 milyon lira yatırım planladıklarını ifade etti. Fikirtepe’de 2 yapı adasında inşaat ve satışların sürdüğünü hatırlatan Durbakayım, “2016’da satışa çıkacağımız üçüncü projede 850 konut olacak. 2016 ortalarında da dördüncü projeye başlayacağız” dedi. 10 yıldır çalıştıkları Suadiye Sahil Sitesi kentsel dönüşüm projesinde de inşaata başladıklarını söyleyen Durbakayım, 115 bağımsız bölüm inşa edeceklerini dile getirdi. Durbakayım, “Burası kupon arazi. Biz emsal yükseltmeden, mevcut yeşil alanı koruyarak bir proje yağacağız. Metrekare satış fiyatı 8-10 bin dolar olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnşaatta cinayet

NAZMİ Durbakayım, kat irtifakı kurulmayan projelerde satış yapılmasını eleştirdi. Kat irtifakı inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusu anlamına geliyor. Kat irtifakının evin nüfus kağıdı olduğunu belirten Durbakayım, “Kat irtifakı kurulmamış bir yapıda ev satmak cinayettir. Art niyetli biri çıkıp büyük problemler yaratabilir” dedi.

Talepler iletildi

GAYRİMENKUL sektörü olarak yeni hükümetten beklentilerini dile getiren Durbakayım, “Kentsel dönüşüm, KDV, harçlar, imar mevzuatı, mütekabiliyet gibi sektörün ana çarkları gözden geçirilmeli. Gelir İdaresi Başkanlığı ile sektör olarak 8 ay önce görüştük. Sonra onlar İstanbul’a geldiler, toplantı yaptık. Olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz. Harç ve vergiler makul ve mantıklı olmalı. Kayı dışının yarattığı açık belli bir kesimden kapatılmaya çalışılırsa haksızlık olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!