Denizli'de 4 bin kişi büyükşehirle tarihe yolculuk yaptı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 4 bin kişi büyükşehirle tarihe yolculuk yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 15:45

Denizli'de 4 bin kişi büyükşehirle tarihe yolculuk yaptı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihe Yolculuk projesi kapsamında bugüne kadar 4 bin kişi tarihe yolculuk yaparak Bursa ve Çanakkale'yi gezdi. 10 bin kişiyi kapsayan proje kapmasında 50-75 yaş arası 4 bin kişi Bursa ve Çanakkale'yi gezip görme şansı buldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kentte yaşayan 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisi devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programla bugüne kadar 4 bin kişi Bursa ve Çanakkale'yi gezme imkanı buldu. Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı Bursa ile başlayan geziye katılanlar Bursa Ulu Cami'ye giderek sabah namazını kılıyor. Ulu Cami'nin ardından Emir Sultan Külliyesi, Yeşil Türbe, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden kafile Bursa gezisini tamamlayarak Çanakkale'ye geçiyor. Feribotla Gelibolu Yarımadası'na geçip sırasıyla Seyit Onbaşı, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Şahin Dere Şehitliği, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi ve 57. Alayı gezen Denizlililer Çanakkale Savaşı'nın canlı anlatımının yapıldığı simülasyon gösterimlerini izliyor. 102 yıl önce ecdadının şehit düştüğü tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını gezip, şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar duygusal anlar da yaşıyor. Çanakkale'ye 450 kişi ile en kalabalık kafile olarak giden Denizlili vatandaşlar iki günlük gezide tarihe yolculuk yapıyor.

Bursa ve Çanakkale'ye hareket eden her kafileyi tek tek uğurlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların geziye gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Ak Partili Başkan Zolan, "Bursa ve Çanakkale gezisi konusunda vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde talep geliyordu. Bu talebe cevap verebilmek için böyle bir gezi düzenledik. Ayrım yapmaksızın Denizli'nin bütün ilçelerinden başvuru yapan vatandaşlarımızı Bursa ve Çanakkale'ye götürüyoruz. Şu ana kadar 8 tur düzenlendi ve yaklaşık 4 bin vatandaşımız ecdadımızın destanlar yazdığı şehirlerde tarihi yaşadı" dedi.

Proje ile binlerce kişinin tarihe yolculuk yaptığını söyleyen Zolan,"Vatandaşlarımızın heyecanını görmek bizi mutlu ediyor. Bursa ve Çanakkale Türk tarihi açısından önemli iki şehir. Bursa,  Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda başkentlik yapmış, Çanakkale ise bu ülkenin bedelinin ödendiği yer. Tarihimizin izlerini taşıyan bu şehirlere yapılan gezilerle geçmişimize ve ecdadımıza da sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!