Denizli: Türkiye ÅŸaibe arayan bir ülke

Güncelleme Tarihi:

Denizli: Türkiye şaibe arayan bir ülke
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 11:23

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu sabah Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla birlikte bir sohbet gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tcrübeli teknik adam, geçen sezon takımın koÅŸan ve ısıran bir kimlik kazandığını söyleyen bir basın mensubuna, "Kazanılmış alışkanlıklardan vazgeçemeyiz. Her zaman daha iyisi vardır. Geçen sezon ısırdıysak, bu sezon daha çok koÅŸup, daha çok ısırmalıyız. Zaten Åžampiyonlar Ligi'nde böyle bir kimliÄŸe sahip olmazsak, hayatta kalamayız" yorumunu yaptı.Â

Yeni sezon öncesi takımdan ayrılması gündemde olan ve Beşiktaş'tan gitmek istediği iddia edilen Bobo hakkında sorulan soruya ise Denizli, şu yanıtı verdi:

"Bobo'nun gitmek istemesi diye bir şey söz konusu değildir. 'Beşiktaş'ta oynamak istemiyorum' diyebilecek bir futbolcunun zaten aramızda yeri yok. Bobo'ya teklifler geliyor. Kendisini isteyen kulüpler var. Ancak kendisinin gitmek istemesi söz konusu olamaz."

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı teknik direktör, takıma alt yapıdan katılan ve transfer edilen genç futbocuların % 50'sinde bile istenilen verimin alınmasının başarı sayılabileceğini söyledi. Denizli şöyle konuştu:

"BAZI ARKADAŞLARIMIZI KİRALIK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

"Hem bu sene yaptığımız genç oyuncu transferleri, hem de alt yapıdan takıma kazandırdığımız yeni arkadaşlarımız, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu oyunculardan % 50 oranında başarı elde edilmesi, istenilen hedefe ulaşılmış anlamına gelir. Bazı genç arkadaşlarımızı önümüzdeki sene de tecrübe kazanması için kiralık vermeyi düşünüyoruz."

Bir basın mensubunun, "Kiralık verilen futbolcuların, kendi takımlarına karşı forma giymemesi ile ilgili yapılan anlaşmaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise Denizli ilginç bir cevap verdi.

Denizli, "Türkiye, şaibe arayan bir ülke. Kiralanan futbolcuların kendi takımlarına karşı forma giymemesiyle ilgili yapılan anlaşmaları, birçok yönden değerlendirmek lazım. Şampiyonluk veya küme düşme mücadeleleri sırasında kiralanan futbolcuların gösterdiği performans farklı yerlere çekilebilir. Bu duruma sebep vermemek için yapılan bu anlaşmalar mantık çerçevesinde değerlendirilebilir" dedi.

Tecrübeli teknik adam son olarak, "Cristiano Ronaldo'nun 94 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise esprili bir şekilde şu yanıtı verdi. "Verilen para çok büyük bir rakam. Böyle bir rakamla Avusturya ya da İsviçre'de ufak çaplı bir lig kurabilirsiniz. Ancak, alan da, veren de memnun olduğuna göre, bize diyecek pek fazla birşey düşmüyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!