Denizli protokolünden 24 Temmuz Basın Bayramı kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Denizli protokolünden 24 Temmuz Basın Bayramı kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:01

Denizli protokolünden 24 Temmuz Basın Bayramı kutlaması

Haberin Devamı

DENİZLİ protokolü,  24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarla basın çalışanlarının bayramını kutladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı nedeniyle Denizli Protokolü kutlama mesajı yayınladı. Denizli Valisi Hasan Karahan, basın mensuplarının, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Vali Karahan, kentte görev yapan tüm basın çalışanlarının bayramını kutlayarak, "Ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakarca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir" dedi.

"BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ"

Ak Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Zolan da mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayarak, "Denizli için hayata geçirdiğimiz tüm proje ve faaliyetlerimizde bizlerle birlikte hareket eden basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ederim" dedi.

"TARAFSIZ BASIN, DEMOKRATİK GELİŞİME OLANAK SAĞLAR"

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "24 Temmuz Basın Bayramı dediğimiz bugün, ülkemizde basın mensuplarının ne gibi zorluklarla haber yaptıklarını anlamamız açısından önemlidir. Demokrasimizin önemli unsurlarından olan basın, halkın haber alma ihtiyacını karşılaması açısından önemlidir. Halkın doğru haber alma noktasında, basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız ve objektif olarak görevlerini yerine getirmesinin, bir ülkenin demokratik gelişmelerine olanak sağlamaktadır" diye konuştu.

"BASIN, DEMOKRASİDEN YANA TUTUM ALDI"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise yayınladığı mesajda, basın mensuplarının bayramının kutlayarak, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında, yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum aldıklarını söyledi. Filiz, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, bu kadar önemli ve hassas bir görev ifa eden, bunu yaparken meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmayı ilke edinen ve zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan tüm gazetecilerin basın bayramını kutladığını belirtti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!