Denizli ile ilk temasın şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Denizli ile ilk temasın şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 01:05

Ersun Yanal ile uzlaşıp beklemeye alan F.Bahçe, 2000-2001 sezonunda şampiyonluk yaşatan Mustafa Denizli ile masaya oturdu.Yıllar sonra F.Bahçe’ye dönmeye sıcak bakan Denizli, sadece çok sayıda adaydan biri olarak kendisine gelinmesine itiraz etti.Tecrübeli hocanın, “Beni istiyorsanız, direkt bana gelin. 3-4 teknik adamla konuşup öyle karar verecekseniz olmaz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

AYKUT Kocaman’ın görevden ayrıldığı günün akşamı Fenerbahçe’den sızan bilgilerin ortak noktası, “Yerlide karar kılınırsa Ersun Yanal veya Mustafa Denizli yeni hoca olacak” şeklindeydi.
Nitekim dün ilk görüşme Ersun Yanal ile yapıldı. Yanal tatilini kesip apar topar İstanbul’a geldi ve sarı lacivertlilerle masaya oturdu.
Sızan ilk bilgilere göre, görüşme olumlu geçmişti. Eskişehirspor’a verilecek 1 milyon dolar tazminatın nasıl ödeneceği bile konuşulmuş, sadece yardımcı hocalar konusunda kesin uzlaşma sağlanamamıştı. Yanal, kendi ekibini getirmek isterken, Aziz Yıldırım, eski teknik ekibi tümden dağıtmayı istemediğini belirtmişti. Ancak herkes bu ‘küçük pürüzün’ bir sorun yaratmayacağında hemfikir.

NEDEN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI?

PEKİ, madem taraflar anlaştı da neden Ersun Yanal Fenerbahçe’nin yeni hocası olarak açıklanmadı?
Bunun birkaç temel nedeni var...
1-Aziz Yıldırım’ın kafasındaki ideal teknik direktör Ersun Yanal değil. Yani, takımı ille Yanal’a teslim etme gibi bir kararı yok. Ersun Yanal, adaylardan sadece biri, hatta şansı en zayıf olan isimlerden... Onunla, diğer seçeneklerden sonuç alınamama ihtimali düşünülerek görüşüldü.
2-Rıdvan Dilmen’in konumu teknik direktör seçimindeki belirleyici unsurlardan biri... Yıldırım, Kocaman’ın istifasının ardından kulübe çağırdığı Dilmen’den görev almasını istedi ve “Bu işin içinde olman lazım” dedi.
Dilmen, tabloyu net görmeden bağlayıcı karar vermedi ama yeni hocanın kim olacağında direkt etkisi var... Dilmen’in Yanal’ı tercih etmediği biliniyor. Heynckes ve Capello gibi kariyerli isimler ise ilk tercihleri.

Haberin Devamı

FAVORİ ZATEN MUSTAFA DENİZLİ’YDİ

3-AZİZ Yıldırım, gerek Dilmen’e olan güveni ve gerekse de, taraftara “En iyisini getirdim” diyebilmek için Heynckes ve Capello’yu gündemine aldı. Van Gaal ismi de kulislerde dolaşıyor. Yeni teknik direktörün açıklanmamasının nedeni de bu..
4-Yerli hoca adayları arasında en şanslı ismin baştan beri Mustafa Denizli olduğu biliniyor. Galatasaray’ın önümüzdeki sezon 4. yıldızı takma olasılığı nedeniyle, ilk hedefi gelecek yılı kurtarmak olan Yıldırım, kısa vadede başarıda bir numara olarak kabul edilen Denizli’ye bu nedenle sıcak bakıyor.
Yukarıda sıraladığımız nedenlerle öne çıkan Mustafa Denizli ile ilk temas ise önceki akşam kuruldu. Aziz Yıldırım, doğrudan Denizli’nin nabzını yokladı ve düşüncelerini aldı.

Haberin Devamı

MUSTAFA HOCA GELMEYE İSTEKLİ AMA...

HEMEN söyleyelim, Mustafa Hoca, şartları yerine geldiği taktirde F.Bahçe’de çalışmaya hazır.
Bunun yanı sıra, ulaştığımız bir diğer bilgi ise Denizli’nin daha baştan bazı prensipleri gözettiğini göstermesi bakımından ilginçti. Tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe ile görüşmesinde,, başka teknik adamlarla temasları gündeme getirerek, “Böyle bir trafiğin içinde olmayı kabul etmem” dediğini öğrendik.
Denizli, kendisiyle çalışılmak isteniyorsa, doğrudan bunun gereğinin yapılmasını istemiş ve “3-4 hocayla konuşulup ondan sonra bir karar verilecekse olmaz” demişti.
Özetle, taraflar, ne istediklerini, ne beklediklerini birbirlerine uzun uzun aktardı ve beklemeye geçildi.

Haberin Devamı

Terim ile rakip olacak mı?

Mustafa Denizli, F.Bahçe’nin başına geçerse, Türkiye Terim ile onu ilk kez lig rekabetinde karşı karşıya görecek.

TÜRK futbolunun en önemli iki teknik adamı olarak kabul edilen Mustafa Denizli ile Fatih Terim, kişisel kariyerlerinde hiç birbirlerine rakip olmadılar. Denizli, kulüp takımı çalıştırırken, Terim ya Milli Takım’da ya yurt dışındaydı. Terim Galatasaray’ı çalıştırırken ise Denizli Milli Takım ya da İran’da görevdeydi.
Mustafa Denizli’nin Fenerbahçe ile anlaşması halinde, yıllardır merak edilen iki eski dost ve iki önemli teknik adamın rekabeti yaşanmaya başlanacak.
Denizli, Türkiye’de 3 büyük kulüpte şampiyonluk yaşayan tek isim...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!