Denizli ihracatında iki farklı sonuç

Güncelleme Tarihi:

Denizli ihracatında iki farklı sonuç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 17:50

Denizli ihracatında iki farklı sonuç

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin nisan ayı ihracatı, Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) tescilinden geçen ihracat rakamlarına göre arttı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarında ise yüzde 1.46 düştü. DENİB'ten nisan ayında tescili yapılan ihracat yüzde 3.5 artarak 189 milyon dolara ulaştı. TİM'in tescilinden geçen Denizli ihracatı ise yüzde 1.46 azalarak, 234 milyon dolardan 231 milyon 52 bin dolara düştü. Denizli'den yılın ilk dört ayında yapılan ihracat ise yüzde 7 artarak 933 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli'nin nisan ayı ihracat verilerini açıkladı. Kocasert, nisan ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 3.5 artış ile 189 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Nisan döneminde ise DENİB'in tescilinden geçen ihracat rakamının yüzde 9.7 artarak 766 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Kocasert, TİM'in verilerine göre, Denizli'nin ihracatının Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artarak 872 milyon 477 bin dolardan 933 milyon 511 bin dolara ulaştığını söyledi. Denizli'nin nisan ayı ihracatının ise bir önceki aya yıla göre yüzde 1.46 azalarak 234 milyon dolardan 231 milyon 52 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, TİM verilerine göre Türkiye'nin ihracatının yılın ilk dört ayında yüzde 6.7 artarak 49 milyar 734 milyon dolara ulaştığını belirterek, "2017 yılı İhracat Atılım Yılı olarak belirlenmişti. 2017 yılına ihracat penceresinden oldukça iyi başladık. Bu iyi tablonun devam etmesi, bizler için hem ümit verici hem sevindirici hem de oldukça motive edici. Ülke olarak 16 Nisan'da sandık başına gittik ve çok önemli bir referandumu geride bıraktık. Nisan ayında referandum gündemine yoğunlaşılmasına rağmen, ihracatımız artmaya devam etti. Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte ihracata daha çok odaklanacağımız kanaatindeyim. Umuyorum ki, hükümetimizin ihracatçılarımıza sunduğu desteklerin de devreye girmesiyle ülkemiz ekonomisinde canlanma yaşanacak ve güçlü ihracat artışlarımız devam edecektir" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!