Denizli Büyükşehir'den Dünya Çevre Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehirden Dünya Çevre Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 17:39

Denizli Büyükşehir'den Dünya Çevre Günü etkinliği

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödül verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda etkinlik düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Mustafa Gökoğlan ile Ali Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, davetliler ve çok sayıda vatandaş programa katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve bazı kurumlar, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde çevre bilinci ile ilgili stantlar kurdu. Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi stantlarından vatandaşlara fesleğen, çevre bilinci ile ilgili yap-boz, kalemlik, not defterleri ve broşür dağıttı. Zolan, küçük yaştan başlayarak herkese çevre duyarlılığının kazandırılması gerektiğini belirterek, "Sürdürülebilir bir çevre, daha yaşanılabilir dünya için bizlere çok büyük görevler düşüyor. Sizler bunun bilincindesiniz. Şehrimizde çevre konusunda yeşil alanlar, atıklardan enerji üretimi, çöplerin düzenli toplanması Denizli'nin çevreye vermiş olduğu önemi gösterir" dedi.

Denizli'nin 5 yıl önce Türkiye'nin en temiz şehri ödülünü aldığını hatırlatan Zolan, "Aldığımız o ödüldeki kriterleri daha da geliştirerek sürdürüyoruz. Denizli, Türkiye'nin en temiz şehri, sularımız en temiz su; kirlettiğimiz suları da doğaya arıtarak bırakıyoruz. Çöplerimizi ayrıştırıyor, düzenli olarak depoluyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ahmet Çalışkan Anaokulu, Serinhisar Anaokulu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü hazırladıkları gösterileri sundu. Özellikle çocukların çevre ile ilgili yaptığı gösteri izleyicilerden alkış topladı. Gösterilerin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye girenlere Başkan Zolan tarafından teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!