GeriSeyahat Denize nehirle açılan oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Denize nehirle açılan oteller

Denize nehirle açılan oteller

Serin aktığı dereler, dalları suya değen salkım söğütler, kaplumbağalar, kuşlar ve aheste tekneler...

Türkiye’nin, su yataklarının yanı başına konumlanmış çekici nehir otelleri; deniz, kum ve güneş konseptine endeksli tatil anlayışının bir adım ötesini vaat ediyor. Tempo’nun sonbahar sayısında Erdal İpekeşen yazdı.

Balkonun önü dere
Golden Key Bördübet Hotel/Marmaris

The Sunday Times gazetesine göre, ‘Avrupa’nın En Gözde 100 Oteli’ arasında. Gökova Körfezi’nin Bördübet Koyu’nda, Bördübet Deresi ve Ege’nin kesişim noktasında. Dereden denize, kısa bir yolculukla ve yemyeşil ormanın içinden gidiliyor. Dağlardan gelen tatlı suyun, denizden gelen tuzlu suyla karıştığı noktada, ünlü ressam ve heykeltıraş Hüsamettin Koçan’ın heykelleri de görülebilir. Derenin sonu, alabildiğine uzanan bir deniz. Ayrıca otelin özel plajı da mevcut. 42 odalı tesis Marmaris’e 27 kilometre uzaklıkta.

Nehre nazır lüks
Titanic Deluxe Belek / Belek

Doğal çam ormanları içinde, Beşgöz Nehri’nin yanına kurulu. Diğer otellere göre büyük; 600 odasının yanı sıra süit ve villa seçenekleri var. Türkiye’nin en büyük havuzlarından biri de bu otelde. Özellikle çocuklu aileler için su parkı cazip. İçinde; mücevherden halıya, baharattan saate çeşit çeşit ürün satan dükkânları, Irish Pub’ı ve gece kulübü var. Otelin iskelesinden iki-üç dakikada bir kalkan tekneler, özel plaja sefer yapıyor. Plaja yürüyerek veya golf arabasıyla da gitmek mümkün. Beş restoran, 14 bar, sahil tesisleri her şey dahil sisteminin parçası. 13 bin metrekarelik SPA’sı ve 8500 metrekarelik kongre merkezi bulunuyor.

Denize nehirle açılan oteller

İçinden nehir geçen oteller Belek

Alacadağ’dan Belek’e 37 kilometre kat eden Acısu Nehri, birbirinden lüks beş otelin yanından kıvrıla kıvrıla akıp sakince Akdeniz’e karışıyor. Antalya’nın 29 büyük akarsuyundan olan nehir, bu otellerin bahçe ve sahil tasarımlarına yön vermiş; kıyılar ağaçlandırılıp çimlendirilmiş, doğaya uygun mobilyalarla süslenmiş ve sular gezinti amaçlı kullanıma açılmış. Sahile uzanan yolda köprüler, seyir terasları, kafe ve restoranlar yaratılmış. Kayık-katamaranla nehir gezintileri ve olta balıkçılığı da buraya özel aktiviteler arasında.
Gloria Serenity Resort: Özel plajı ve lüks terapiler sunan Serenity SPA’sıyla öne çıkıyor. Ayrıca 10 golf sahası var. Bahçe ve deniz manzaralı balkonların bulunduğu 367 odaya sahip.
Gloria Golf Resort: Tesiste lüks bir SPA alanı, kaydıraklı su parkı ve iki şampiyona golf sahası bulunuyor. Her odada tesisin geniş arazisine bakan özel bir balkon yer alıyor. 515 odalı. Her şey dahil sistemiyle çalışıyor.
Robinson Club Nobilis: Beş yıldızlı, tam pansiyon konaklama imkânı sunuyor. Tesiste 18 delikli şampiyona golf sahası, büyük bir SPA merkezi ve kaydıraklı kapalı/açık havuzlar bulunuyor. 404 odası balkon veya teras var ve hepsi deniz ve nehir manzaralı.
Xanadu Resort Hotel: Belek’teki otel adını Kubilay Han’ın yazlık sarayından alıyor. Her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor. 420 odalı, 12 bungalovu var.
Letoonia Golf Resort: Plaja 500 metre mesafedeki beş yıldızlı otel, yüzme havuzlarının yanı sıra sörf ve parasailing imkânı da sunuyor. Her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor. 492 odalı otelde, bahçe manzaralı ve özel balkonlu odaların yanı sıra bungalovlar da mevcut.

Country hayatı
Tranquilla Nehir Evi/İstanbul

Göksu Nehri kıyısında, Kanada tipi yüksek tavanlı bir kütük ev. Ona 14 bungalov eşlik ediyor. 11 yıldır Şile’nin Ağva beldesinde hizmet veren otel, bir aile işletmesi. İsmi, Latincede ‘zihnin stres ve endişeden uzak olması’ halini anlatıyor. Bungalovların her biri ayrı şekilde döşenmiş. Balkonları ve minik bahçeleri cabası. Masif ahşap, doğal taş doku, heybetli şömine ve zarif mobilyaların damgasını vurduğu otel, mutfağıyla da iddialı. Yıl boyunca Türk ve Akdeniz mutfağından rafine lezzetler ile bölgeye özel yaban mantarı spesiyalleri ve taze Karadeniz balıkları sunuyor.

Tablo gibi
Dalyan Resort/Dalyan

Kafa dinlemek ve bedenen rahatlamak için iyi bir seçenek. Konumu büyüleyici: Dalyan Çayı kenarında, antik Kaunos Akropolü ve Kaya Mezarları’na hâkim noktada. Mimarisi, Likya mimarisinden izler taşıyor. Ağaçların arasından dünyanın en iyi korunan doğal plajlarından İztuzu’na uzanan Dalyan Çayı, bölgeye özgü teknelerle geçiliyor. Köyceğiz Gölü ile şifalı su ve çamur banyolarıyla ünlü Sultaniye Kaplıcası’na da bu teknelerle gidiliyor. 42’si süit toplam 58 odalı. Otel, arkeolojik zenginliği merak edenler için turlar düzenliyor. Doğa yürüyüşleri, cip safarileri ve balıkçılık, Dalyan’ın diğer seçenekleri.

False