Denizde atlarla birlikte yüzüyordum

RUMUZ: ATLARGüneş batmak üzere, hava hafif kararmaya başlamış, ben bir kumsaldayım.

Deniz çarşaf gibi değil ama durgun, kumlar çok düzgün ve beyaz. Sahilde yürüyorum ama kupkuruyum, denize girmek istemiyorum ayaklarıma da su deymemesine dikkat ediyorum. Sonra birden sahile atlar geliyor. Gövdelerinin üst kısmı ve başları kahverengi, alt kısımları beyaz, çok güzel ve sakin atlar.

İki yanıma geçiyorlar 3-4 tane. Sonra bari atlarla biraz yüzeyim diyorum ve onlarla beraber denizin içinde yürüyorum. Atlardan hiç ürkmüyorum ve onlar inanılmaz sakinler. Rüyaların nispeten psikolojik olduğuna inanan biriyim ama atlarla ya da denizle alakalı bir düşüncem ya da bilinçaltımda bir şey yok.

YORUM: Rüyada görülen su, ruh durumumuzu ve duygularımızı veya duygularla bağlantılı olayları sembolize eder. Sizin rüyanızda, deniz kenarında olmanız ama denize girmemeniz hatta ıslanmamaya özellikle özen göstermeniz, normal yaşamınızda duygularınızı göstermekten kaçınan yapınızı veya duyguların zarar vereceğini düşündüğünüz bir işi korumaya çalışma çabanızı gösteriyor olabilir. Rüyada sahile yanınıza gelen atlar da -rüyada görülen atların enerji ve fiziksel güç göstergesi olduğu düşünüldüğünde- bu yorumumu destekliyor. Duygusal değil, mantıklı ve devamlılık gösteren hareketlerin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacağını düşündüğünüz bir dönem geçiriyor olmalısınız.

Ağabeyimin kardeşimi öldürdüğünü gördüm

RUMUZ: RUSECR

Rüyamda ağabeyimin kardeşimi öldürdüğünü gördüm. Annemle ikimiz çok ağlıyorduk. Daha sonra rüyamda içimden "Kardeşim şu kapıdan gelse keşke" diye geçirirken kardeşim canlanıyor ve kapıdan içeri giriyor ve ağabeyime "Neden yaptın?" diye sormaya gidiyor. Ben de "Yaptı bir cahillik" diyerek onu yatıştırmaya çalışıyorum.

YORUM: Rüyanız, rüyayı gördüğünüz günlerde, abiniz ve kardeşiniz arasında yaşanan bir gerginlikten kaynaklanıyor olmalı. Bu tartışmalı durumda, size göre haklı ve haksız olan tarafları, yapılması gereken hareketleri, kişilerin duygusal durumlarını ve kavga sonrası olası tepkilerini rüyanızda, değişik şekillerde sembolize etmişsiniz.

Ailenize olan bağlılığınızın, kişiliğinizin yapıcı ve uzlaştırıcı tavırlarını ön plana çıkartan bir rüya. İkinci bir olasılık da, rüyanızın, yakın çevrenizde, seyerettiğiniz bir filmde veya dizide görmüş olduğunuz abi, kardeş kavgalarının etkisi ile gördüğünüz bir rüya olması olasılığı tabii ki.
Yazarın Tüm Yazıları