Denizcilikte dümene kadınlar geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Denizcilikte dümene kadınlar geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:38

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Deniz Ticaret Odası (DTO) işbirliği ile yeni projeleri hayata geçirecek. Ziyarette denizcilik sektöründe kadın istihdamı, gençlerin denizcilik ve deniz temizliğiyle ilgili bilgilendirilmesi ve yelken sporunun yaygınlaştırılması konularında yapılacak ortak projeler ele alındı.

Haberin Devamı

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros DTO ile ortak projeler üreterek hayata geçirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda “Kızlar Dümene Geçiyor" adlı bir proje hazırladıklarını anlatan Antitoros, pilot liseler seçerek, kız öğrencilere denizciliği anlatmak istediklerini kaydetti. Antitoros, “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Fakat denizcilikten yeterince yararlanamıyoruz. Denizciliği sevdirmek, kızlarımızı yelkenle tanıştırmak için DTO İzmir Şubesi ile birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

DENİZCİLİĞİ ANLATACAKLAR

Yelken sporunu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar tüm Anadolu kıyılarında yaygınlaştırmak için İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu ve Piri Reis Üniversitesi’nin bir proje hazırladığını açıklayan DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise bu proje kapsamında EGİKAD üyeleriyle de organizasyon yapabileceklerini söyledi. Öztürk, “Denizcilikle ilgili her projenize destek oluruz. Ben aynı zamanda TURMEPA/Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Başkanıyım. Liselere gidip çocuklarımıza hem denizciliği hem de deniz temizliğini anlatalım"
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!