Denizbank’ın şubesine inek ve tavuk girdi!

Güncelleme Tarihi:

Denizbank’ın şubesine inek ve tavuk girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

DENİZBANK’ın Ziraat Bankası’ndan sonra tarım bankacılığında en yüksek paya sahip olduğunu söyleyen Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, “Ziraat’e rakip değiliz. Allah başımızdan eksik etmesin, biz tamamlayıcıyız. Ziraat SGK ise, biz özel sağlık sigortasıyız” dedi.

Haberin Devamı

DENİZBANK Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, Denizbank’ın 400 bin tarım bankacılığı müşterisiyle Ziraat Bankası’ndan sonra Türkiye’de bu alanda en çok müşteriye sahip banka olduğunu hatırlatarak, “700 bin tarım bankacılığı müşterisi olan Ziraat sektörü için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), biz ise, özel sağlık sigortasıyız” dedi. Ziraat Bankası’nın maliyetlerini Hazine’nin üstlendiği sıfır faizle tarım kredisi gibi ürünlerle çiftçilere ciddi avantajlar sunabildiğini kaydeden Sun, “Ancak yine de bu zorlu rekabet koşulları içinde biz Denizbank olarak sektörde önemli bir pazar payı elde etmeyi başardık. Nasıl Türkiye’de bugün herkes sağlıkta SGK’dan ücretsiz yararlanabildiği halde geniş bir kesim özel sağlık sigortası yapmayı tercih ediyorsa, çiftçiler de, hizmet ve ürünlerimizle fark yaratma çabalarımıza karşılık veriyorlar, bizimle çalışmayı seçiyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAKİP DEĞİL, TAMAMLAYICI

Ziraat Bankası’nın bir kamu kuruluşu olarak bankacılıkta özellikle tarım sektörüne yönelik çok önemli işlevler üstlendiğini söyleyen Sun, “Nasıl ‘Allah SGK’yı başımızdan eksik etmesin’ deniyorsa, aynı şekilde Ziraat’i de eksik etmesin diyoruz. Biz aslında kendimizi Ziraat Bankası’na tam bir rakip olarak görmüyoruz. Sektörde tamamlayıcı bir görev üstleniyoruz. Zaten bu sayede özel bankalar arasında tarım bankacılığında uzak ara sektör lideriyiz. Bizden sonraki bankanın tarım bankacılığı müşteri sayısı 40 bin” değerlendirmesini yaptı.

TARLAYA KADAR GİDİYORUZ

Ziraat Bankası’ndan farklı olarak Denizbank çalışanlarının çiftçilere özel ürün ve hizmetlerle tarlasına, üretim tesisine kadar gittiklerini belirten Sun, şunları söyledi: “Ziraat ile ancak bu şekilde rekabet edebiliyoruz. Çiftçinin ihtiyaçlarını önceden görüp ona göre ürünler geliştirerek fark yaratmaya çalışıyoruz. Böylece müşterilerimiz başka yerde sırada beklemek yerine, tarlasına kadar gelmiş Denizbanklı ile çalışmayı tercih ediyor.”

Tarım temalı ilk şube

GÖKHAN Sun Tarım Plus adını verdikleri özel temalı içinde inek ve tavuk maketlerinin yer aldığı şubelerin ilkini Adapazar’ı Hendek’te açtıkları bilgisini verdi. Sun, bankanın bu alanda başlatacağı yeni atağın ayrıntılarını da Denizbank’ın ilk özel konsept Tarım Plus şubesinde Hürriyet’e anlattı.
Denizbank’ın 250 şubede tarım bankacılığı yaptığını belirten Sun, kurumsal mimari ve marka geliştirme alanında faaliyet gösteren ‘SKM Projects +’ ile işbirliği yaparak Tarım Plus şubelerini geliştirdiklerini söyledi. Sun, özellikle hayvancılık, süt hayvancılığı, bodur meyvecilik ve seracılık alanındaki yatırımlara destek verecekleri Tarım Plus şubelerinin ilk etapta Antalya, İzmir, Konya ve Şanlıurfa’da açılacağını kaydederek, “Bunları daha sonra 10’a çıkaracağız” dedi.  Denizbank’ın sadece 15-16 yıllık bir geçmişi olduğunu, 2003’te Tarişbank’ı bünyesine kattıktan sonra da tarım bankacılığına odaklanmaya başladıklarını söyleyen Sun, bugün tarım bankacılığı için özel konsept şubeler hazırlayacak kadar bu alanda uzmanlaştıklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Banka şubesine vitrin koyduk

DENİZBANK’ın tarıma özel olarak odaklanan ‘Tarım Plus’ şubelerinin konseptini geliştiren SKM Projects + Kurucu Ortağı Mimar Hakan Sekmen projeyle ilgili şu detayları anlattı: “Tarım Plus şubesinin konseptini oluştururken buranın bir deneyim merkezi olduğu gerçeğinden hareket ettik. Fiziki ortamı tarım bankacılığı ile ilgili hizmetlerin alınabileceği bir şube olduğunu gösteren simgelerle oluşturduk. Buranın Denizbank yazılı olmadan da Denizbank şubesi olduğunu anlatan simgeler koyduk. Kaptan köşkü tasarımı ile Denizbank algısı yaratmayı hedefledik. Müşterinin kalbine dokunmak için ise, tarım sektörüne ilişkin simgeler olan inekleri, meyve ağaçlarını ve takvukları şubenin girişine yerleştirdik.Şubeye tıpkı perakende sektöründe olduğu  gibi bir vitrin koyduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!