Deniz temiz bilinci için çocuklar akvaryumu gezdi

Güncelleme Tarihi:

Deniz temiz bilinci için çocuklar akvaryumu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 14:26

Deniz temiz bilinci için çocuklar akvaryumu gezdi

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - DENİZ Temiz Derneği TURMEPA ve TEGEV Suna İnan Kıraç Eğitim Parkı arasında imzalanan protokol kapsamında Kepez ilçesi Baraj İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 120 öğrenci, Antalya Akvaryum'u gezdi.
Organizasyonunu fikir babası aynı zamanda Deniz Temiz Derneği TURMEPA Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, çocuklarla birlikte akvaryumu gezdi. Antalya'da 1993 yılında kurulan TURMEPA yönetimi olarak çevre temizlik faaliyetleri ve birtakım etkinlikler düzenleyerek çevre bilincini gündemde tutmaya çalıştıklarını anlatan Ünlü, "TURPEMA ve TEGEV Suna İnan Kıraç Eğitim Parkı işbirliğinde yaptığımız etkinlikte 120 öğrenciyi, akvaryuma getirerek balıkları incelemelerini sağladık. Çocuklar burada çok mutlu oldu. Telefonlarıyla sürekli fotoğraf çekerek geziyi kayıt altına aldılar. Buraya gelmeden önce de derste deniz ve denizlerin temiz tutulmasıyla ilgili derse girdiler. Şimdi de yüzlerce tür balığı görerek neden denizlerin temiz olması gerektiğini daha iyi anlıyorlar" dedi.
TEGEV Suna İnan Kıraç Eğitim Parkı Müdürü Lütfiye Altınkaya ise çocuklarda temiz deniz ve çevre bilincini oluşturmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Altınkaya, vakıflarının kurulduğu günden bu yana sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Temiz deniz bilinci oluşturmak, denizi sevdirmek üzerine yola çıkarak bu faaliyete başladıklarını vurgulayan Altınkaya, "Antalya'da denizi tanımayan, görmeyen çocuklarımızı seçtik. Çocuklarımızı balıklarla tanıştırıp, güzel bir gün geçirmelerini sağladık" dedi.
Öğrenciler gruplar halinde akvaryumun her köşesini gezerek balıkları ilgiyle inceledi. Kimisi cep telefonuyla, kimisi de tabletiyle fotoğraflar çekti. Çocuklara eşlik eden öğretmenleri de özçekim yaparak geziyi ölümsüzleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!