Deniz Tarafındaki Kale, yeni şiirlerle görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Tarafındaki Kale, yeni şiirlerle görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 15:18

Komedyen ve mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu, 2003 yılından bu yana yazdığı 'Beşiktaş' şiirlerini bir kitapta toplayarak, futbolseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

İşte o şiir;

Bırak
Pardesün buruşuk kalsın Luçe
Bırak
Konuşsunlar
Sen güzel susturursun
Bırak
Pardesün buruşuk kalsın Luçe
Sen onu örtecek
Terli bir sırt
Bulursun

Her şey Özdemiroğlu'nun 2003 yılında yazdığı bu şiirle başladı. Bu dizeler, Özdemiroğlu'nun kendi deyişiyle, "hiç ummadığı kadar ilgi gördü". Ardından yıldız futbolcu Sergen Yalçın için bir şiir kaleme aldı. Bunu, Beşiktaş'ın Mısırlı oyuncusu Ahmed Hassan için yazdığı şiir izledi.

2006 yılına gelindiğinde, şiirlerin sayısı 46'yı bulmuştu. Özdemiroğlu'nun yazdığı bu şiirler, aynı yıl "Deniz Tarafındaki Kale" adıyla kitapçık haline getirilerek, okuyucuyla buluşturuldu.

Özdemiroğlu şimdi ise yazdığı yeni şiirlerle birlikte "Deniz Tarafındaki Kale" isminde bir kitap çıkardı. Bu kitapta 46 yeni şiir daha var.

Haberin Devamı

Kitaptaki 92 şiirin ortak özelliği 10'ar dize olması. 'Kaleci görevindeki' başlıkla birlikte ilk 11'i tamamlıyorlar.

Özdemiroğlu kitabının önsözünde, "Şiir yazdıklarım hakkında bulabildiğim her malzemeyi seyrettim, okudum. Süleyman Seba Caddesi'nde arşivlere daldım daldım çıktım, yakalayabildiğim ağır abilerden hikayeler dinledim. Şiirleri, yine olabildiği kadar yazdığım futbol adamlarının stil ve tekniklerine uyumlu yazmaya gayret ettim" diyor.

Deniz Tarafındaki Kale, yeni şiirlerle görücüye çıktı

Deniz Tarafındaki Kale'nin kapağı karikatürist Latif Demirci'ye ait.

Fotoğraf: Beşiktaş Dergisi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!