Deniz Seki'den dostlarına teröre karşı birlik çağrısı!

Güncelleme Tarihi:

Deniz Sekiden dostlarına teröre karşı birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 15:21

Şarkıcı Deniz Seki, cezaevinden sanatçı dostlarına terör çağrısı yaptı. Seki: “Benim elim kolum bağlı hiçbir şey yapamıyorum. Siz yapın ne olur.” dedi. Peki; Deniz Seki kimdir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ünlü sanatçı  Deniz Seki, terörü lanetleyerek sanatçı dostlarına çağrıda bulundu. Seki, "Terörü kuru kuruya lanetlemek yetmiyor. Benim elim kolum bağlı hiçbir şey yapamıyorum. Siz yapın ne olur" dedi.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ünlü sanatçı Deniz Seki terörü lanetleyen bir açıklama yaptı.

Seki açıklamasında "Türkiye'm Ağlıyor… Biz Ağlıyoruz…Ankara'daki kanlı terör… Ardından  İstanbul  Beyoğlu'ndaki kanlı terör… Hepimizin içini kanattı. Artık tek yumruk, tek yürek olma zamanı!!! Nasıl bir memleket olduk biz ya Rabbim? Pırıl pırıl masum insanların baharını kışa çevirdiler. Ne uğruna ve niye ölüyor benim insanım göz göre göre" dedi.

Sanatçı arkadaşlarına çağrıda bulunan Seki, "Tüm sanatçı arkadaşlarıma, dostlarıma sesleniyorum. Terörü kuru kuruya lanetlemek yetmiyor. Gerekiyorsa Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza gidin. Yürüyün hep beraber. Ne olur el ele verin tek yumruk olun, tek yürek olun, tek yürek olalım. Benim elim kolum bağlı hiçbir şey yapamıyorum. Siz yapın ne olur. ve empati kurun lütfen bir hiç uğruna can veren bu şehitlerimizin, kardeşlerimizin aileleri yerine koyun 1 sn'de olsa kendinizi. Hepiniz lütfen can güvenliğinize dikkat edin" ifadesini kullandı. Seki sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne acıdır ki cezaevi memleketimden daha güvenlikli bir yer gibi geliyor buradaki tüm mahkum arkadaşlarıma. Bu nasıl bir trajedi size anlatamam. Durmayın, susmayın, elinizden gelenin de fazlasını yapın…Barışı çağırın… Gelsin yeter…”

Haberin Devamı

Deniz Sekiden dostlarına teröre karşı birlik çağrısı

Deniz Seki Kimdir?

Ünlü şarkıcı Deniz Seki, 1 Temmuz 1970 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi.

Şarkıcılık kariyerinin yanı sıra söz yazarlığı ve bestecilikte yapan Seki, ikisi sinema, biri televizyon dizisi olmak üzere toplam 3 filmde rol almıştır.

Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu.

Haberin Devamı

Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada Seki, serbest bırakılmış ve hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştır.

Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozulmuş ve Seki hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiştir. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki aleyhine mahkemece 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenmiştir. Ayrıca davayı yöneten Savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istemiştir.

Haberin Devamı

24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürülmüştür.

Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Cezaevinden elinde Kur'an ile çıkan Seki, “Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz” demiştir.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı’na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Deniz Seki 15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz Seki 16 Kasım 2014'te cezaevine gönderildi.

Albümleri:

Haberin Devamı

Ünlü söz yazarı, besteci ve yorumcu Deniz Seki; 1997 yılında “Hiç Kimse Değilim”, 1999 yılında “Anlattım”, 2001 yılında “Şeffaf”, 2003 yılında “Aşkların En Güzeli”, 2005 yılında “Aşk Denizi”, 2008 yılında “Sahici”, 2011 yılında “Sözyaşlarım”, 2014 yılında “İz” albümlerini çıkarmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!