Deniz Seki, Açık Cezeevi'ne gitmemek için dilekçe verdi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Seki, Açık Cezeevine gitmemek için dilekçe verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 11:30

Deniz Seki, Açık Cezeevi'ne gitmemek için dilekçe verdi

Haberin Devamı


Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA) UYUŞTURUCU madde bulundurma ve başkalarına temin etme suçlarından aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının kalan son 1 yılını yasa gereği açık cezaevinde geçirmesi gereken sanatçı Deniz Seki’nin, güvenlik ve sağlık koşullarını gerekçe göstererek açık cezaevine sevk edilmemek için dilekçe verdiği öğrenildi.
Cezasının son 1 yılı bugün başlayan ve İnfaz Yasası gereği bugün açık cezaevine sevk edilmesi gereken Seki’nin, bu başvurusu sonuçlanana kadar açık cezaevine gönderilmeyeceği öğrenildi.

Halen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Deniz Seki’nin aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının infazının son 1 yılı bugün itibariyle başladı. İnfaz Yasası gereği cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmesi gereken Seki’nin, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi İdaresi’ne yaptığı başvuru dilekçesinde cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmek istemediğini belirttiği öğrenildi. Seki’nin, gerekçe olarak da güvenlik ve sağlık sorunlarını gösterdiği öğrenildi.
KARAR VERİLENE KADAR BAKIRKÖY’DE KALACAK
Başvuruyu incelemeye alan Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi İdaresi’nin başvuru dilekçesini incelemeye aldığı, bu konuda karar verene kadar Seki’yi başka cezaevine nakletmeyeceği öğrenildi.
19 AYDIR BAKIRKÖY KADIN CEZAEVİNDE TUTUKLU BULUNUYOR
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012 tarihinde “Uyuşturucu madde bulundurma ve başkalarına temin etme” suçlarından sanatçı Deniz Seki’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezası 1013 yılında kesinleşen sanatçı, bir süre firari kaldıktan sonra 15 Kasım 2014 tarihinde Büyükçekmece Alkent 2000 sitesinde yakalanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Seki, o tarihten beri bu cezaevinde hükümlü bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!