Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 11:15

ÇINARLI'DAKİ REKREASYON ALANININ ADINI 'ÜÇ FİDAN REKREASYON ALANI' OLARAK DEĞİŞTİREN KONAK BELEDİYESİ, 6 MAYIS 1972'DE ASILARAK İDAM EDİLEN DENİZ GEZMİŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYİN İNAN’I ÖLÜMLERİNİN 43'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN SÖYLEŞİYLE ANDI.

Çınarlı’daki rekreasyon alanının adını ’Üç Fidan Rekreasyon Alanı’ olarak değiştiren Konak Belediyesi, 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölümlerinin 43’üncü yıl dönümünde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiyle andı.
“Cumhuriyet ve Deniz Gezmiş” adlı söyleşinin yönlendiriciliğini 68’liler Birliği Vakfı İzmir Temsilcisi Abdurrahim Sercan üstlenirken, konuşmacı olarak Avukat Cemil Orkunoğlu, 68’liler Birliği Vakfı Kurucu Üyeleri Hakkı Karadeniz ve Zihni Çetiner katıldı. 68’liler Vakfı üyelerinin döneme dair anılarını paylaştığı etkinlikte konuşan Abdurrahim Sercan, bu tür anmalarla saygılarını sunmak istediklerini belirterek, “Onların tek amacı tam bağımsız bir Türkiye ve halkın mutluluğunu istemekten başka bir şey değildi” dedi.
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 43’üncü yılında bir kez daha anılırken, Gezi parkı olaylarında hayatını kaybedenler de unutulmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!