Deniz Gamze Ergüven’in Mustang filmi Roma’dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gamze Ergüven’in Mustang filmi Roma’dan ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 16:14

Fransa’nın Oscar adayı olan ve Türkiye’de Cuma günü vizyona giren, Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği “Mustang”, 10. Roma Film Festivali’nden ödülle döndü.

Haberin Devamı

Bu yıl 16-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, organizatörlerin “Roma Film Bayramı” olarak nitelendirdiği festival dün akşam sona erdi.

Dünya prömiyerini Cannes’ta yapmış olan, Fransa’nın Oscar aday adayı olarak gösterdiği Mustang, festivalin yan bölümlerinden “Alice nella Citta’” jürisi tarafından, “Genç/Yetişkin Yarışması” adı altında Özel Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Deniz Gamze Ergüven’in Mustang filmi Roma’dan ödül


Aynı bölümde “En İyi Film” ödülü ise, Alman Yönetmen Theresa von Eltz’in “Four Kings” adlı ilk uzun metrajına verildi. 

13 seçkinin yarıştığı Alice nella Citta’ jürisi, yaşları 15 ila 18 arasında değişen 22 gençten oluşuyor. 

Haberin Devamı

Mustang’e ödül verilmesinin gerekçesi ise, “5 genç kadının ruhunu ve onların ergenlik döneminden yetişkin yaşamına sert geçişini özenle, özgürlük ve yaşam gelişimi üzerinden güçlü ve olgun bir yönetimle, aynı zamanda hafif ve dramatik bir tonla anlatılması” olarak gösterildi. 

 ÖDÜLE DOYMUYOR

 Fransa, Türkiye ve Almanya ortak yapımı Mustang, Karadeniz’in bir sahil kasabasında geçiyor. Film, babaanne ve amcalarıyla yaşayan, ilk gençlik yılları dönemindeki öksüz ve yetim 5 kız kardeşin maruz kaldıkları toplumsal baskıya karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatıyor.

Deniz Gamze Ergüven’in Mustang filmi Roma’dan ödül
Filmin başrollerinde Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer alıyor. Filmin senaryosunu ise, Deniz Gamze Ergüven ve Alice Winocour paylaşıyor.

 Mayıs ayındaki Cannes Film Festivali'nde “Label Europas Cinema” ödülünü alan Mustang, Ukrayna'da altıncısı düzenlenen Odessa Film Festivali'nde ise Büyük Ödül'ü (Grand Prix) kazandı.

Deniz Gamze Ergüven’in Mustang filmi Roma’dan ödül

Mustang, Deniz Gamze Ergüven’in uzun metrajlı ilk filmi..

Haberin Devamı

Daha sonra Türkiye'nin konuk ülke olarak yer aldığı Meksika'daki 18. Guanajuato Film Festivali'nde Mansiyon Ödülü verilen film, 21'inci Saraybosna Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülünün sahibi oldu. Aynı festivalde filmin beş genç oyuncusu Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Tuğba Sunguroğlu, Elit İşcan ve İlayda Akdoğan'a da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!