Deniz Feneri’nden Suriyeli Mültecilere Giyim Yardımı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Feneri’nden Suriyeli Mültecilere Giyim Yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:01

İHTİYAÇ SAHİBİ MÜLTECİLER, TEMSİLCİLİĞİN BASMANE MEYDANI’NDA BULUNAN GİYİM MAĞAZASINA GELEREK İSTEDİĞİ KIYAFETİ BEĞENİYOR, KABİNLERDE DENİYOR VE TERCİHİNİ YAPIYOR

Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, iki haftada 2 bin Suriyeli mülteciye giyim yardımı hedefiyle çalışmalara başladı. İhtiyaç sahibi mülteciler, temsilciliğin Basmane Meydanı’nda bulunan giyim mağazasına gelerek istediği kıyafeti beğeniyor, kabinlerde deniyor ve tercihini yapıyor.
2015 yılı içerisinde İzmir’de bulunan 400 Suriyeli aileye şimdiye dek 2’şer koli gıda, birer koli de temizlik yardımında bulunan Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, giyim kampanyasıyla da 2 bin 171 Suriyeli mülteciye yardım etmişti. Gönüllülerin bağışlarıyla ev eşyası ve nakdi yardımlarda da bulunan temsilcilik, kışa girerken 2 bin Suriyeli mülteciye giyim yardımı yapılmasını hedefliyor. Bugün başlayan giyim yardımı kampanyasıyla sıfır ürünler, Basmane Meydanı’nda bulunan giyim mağazasında mültecilerin tercihine göre veriliyor. İstediği ürünü kabinlere girerek deneyen mülteciler, bedenine uygun olan ve beğendiği ürünü alabiliyor.
“ONURLU ŞEKİLDE KENDİSİ SEÇİYOR”
Kampanya hakkında konuşan Deniz Feneri Derneği Ege Temsilci Harun Ece, “1998’den beri insan ve muhtaç olan herkese yardım eden Deniz Feneri Derneği, yurt içi ve yurt dışında aralıksız olarak yardımlarına devam ediyor. Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği olarak İzmir’de yaza girerken Suriyeli mülteciler için bir faaliyette bulunmuştuk. İki haftada 2 bin 171 Suriyeli’yi giydirmiştik. Bunu kişinin kendi beğenisine sunarak yaptık. Suriyeli mülteciler, kendi tercih ettikleri giyimleri aldı. Hazır paket olarak vermiyoruz çünkü paket olarak verirsek kişinin vücuduna denk gelmeme ihtimali oluyor. Onurlu bir şekilde kendisi burada seçiyor, beğeniyor, deniyor ve tercihini yapıyor. Bu çerçevede kışa girerken aynı kampanyayı başlatıyoruz. İki haftada 2 bin Suriyeli mülteciyi giydirmeyi planlıyoruz. Bugün itibariyle giyimleri vermeye çalışacağız. Kesinlikle ikinci el giyim vermiyoruz” dedi.
Giyim mağazasına gelen Suriyeli mülteciler, hem kendilerine hem de çocuklarına beğendikleri kıyafet ve ayakkabıları alırken, kampanyanın iki hafta boyunca süreceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!