Deniz canlılarının mozaikleri sergi oldu

Güncelleme Tarihi:

Deniz canlılarının mozaikleri sergi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 09:57

Deniz canlılarının mozaikleri sergi oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde cam mozaik sanatçısı Banu Akar, ilk kişisel sergisini açtı.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Sergide her biri milimetrelerle ölçülebilen renkli minik parçaları bir araya getirerek yaptığı cam mozaik çalışmaları ile dikkat çeken Banu Akar'ın, özellikle deniz canlılarını konu alan çalışmaları sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Binlerce minik cam parçalarından oluşan tablolar görenleri şaşırttı.

Camı ve camın ışıltısını çok sevdiğini belirten Akar, "Camın, deniz canlılarına olan uyumuna hayran kaldım. Bu nedenle iki yıldır, deniz canlılarının mozaiğini yapıyorum. Çok küçük cam parçaları ile çalışıyorum. Her bir cam parçası, neredeyse gözle görülemeyecek derecede, mikronla ölçülebilecek kadar minik oluyor. Çalışmalarım sırasında, cımbız ve büyüteç kullanmak zorunda kalıyorum. Her bir tablo, binlerce cam parçasının biraya gelmesiyle ortaya çıkıyor ve yaklaşık 3 ay üzerinde çalıştığım oluyor" dedi.

Liman Sanat Galerisi'nde 9 Eylül tarihine kadar açık kalacak olan sergide, Akar'ın büyüklü, küçüklü 42 cam mozaik çalışması yer alıyor.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!