Deniz Baykal istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 13:25

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen kasetin internette yayınlanmasının siyasette yarattığı deprem sürüyor. Dört gündür sessizliğini koruyan Baykal, bugün canlı yayında 'kasetteki görüntüler' için komplo dedi, hükümeti suçladı.Baykal'ın son sözleri ''Hakkınızı helal edin, ben ediyorum'' oldu.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri  

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

 Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  “günlerdir beklenen değerlendirmesini ve kararını açıklayacağını” belirtti.

''Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur'' diyen Baykal şunları söyledi:

“Komplo, hukuk dışı, ahlak  dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz.  Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların  en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız,  montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün  dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan  insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya ve utanç bunu yapanlar  için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir.  Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari  kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için  düzenlemişlerdir. Ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset.

İKTİDARIN BİLGİSİ OLMADAN GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ

Haberin Devamı

Ana muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk, bu kadar kaba  ahlaksızlık, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan  gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında  bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara  yardımcı olmak üzere, ABD'den, Pensillvanya'dan aldığım üzüntü ve destek  mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim.

Hukuksuz ve ahlaksız komploları temel alan, 'çok ayıp ama' diye başlayan  yorumlarla hesap sormaya, siyaset düzenlemeye çalışanlara da söyleyecek bir sözüm  var; ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek ne ahlakı ne hukuku ne de  siyaseti savunamazsınız.

Komplo yapanlar zaten işlerini sizlere güvenerek yapıyorlar. Komploculuğa  hayat alanı açanlar 'çok ayıp ama' diyenlerdir. Hukuksuz ve ahlaksız komploları  hazırlayanların ve onların komplolarına itibar edenlerin, dürüst ve onurlu  insanların manevi cesetlerini çiğneyerek nereye kadar gidebileceklerini hep  beraber göreceğiz. Bunun nasıl bir Türkiye oluşturmakta olduğunu er geç  anlayacağız.

Haberin Devamı

İSTİFA EDİYORUM

Kendinden menkul bir ahlak zabıtalığını bizzat deruhte edenlerin insanlık  tarihi boyunca Hz. Peygamberden başlayarak günümüze kadar ne mağduriyetlere yol  açtıklarını çok iyi biliyoruz. Bu tablo karşısında bana da bir görev düştüğünün  farkındayım. Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukuksuz ve ahlaksız  komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bir  bedeli varsa ve bu bedel CHP Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye  hazırım. Benim CHP Genel Başkanlığından istifa etmem hiçbir şekilde bu komploya  teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine bu bir meydan okumadır. Bu  anlayışla bugün CHP Genel Başkanlığından istifa ediyorum.

Haberin Devamı

KOMPLONUN HEDEFİ AYNI ZAMANDA CHP

Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, aynı zamanda CHP'dir. CHP de bu  kirli tezgahlar karşısında yolunu seçmek zorundadır. Benim istifa kararım, hem  Türkiye siyasetini hem CHP'yi yeniden tanzim etmek isteyenlere bir imkan  tanıyacak hem de CHP'ye bu komplo ile hesaplaşma fırsatı verecektir.”

TAZE İKİ HAFTALIK BİR KOMPLO VAR

Baykal, “Meskene  tecavüz ve ileri teknoloji kullanımı yoluyla tezgahlanan, bu komplonun iktidar  gücü ve olanakları seferber edilmeden, bir muhalefet partisi genel başkanına  karşı bu kadar fütursuzca icra edilebilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

“Bu komplo bugünkü siyasi konjonktürün eseridir, yıllardır bekletilen  bir kaset yoktur. Bir kaset ele geçirilmiş değildir. Bir komplo imal edilmiştir,  taze, iki haftalık bir komplo vardır. Bu komplonun hedefi bir kişi değildir, onun  çok ötesinde CHP'nin neredeyse tek başına yürüttüğü, Cumhuriyete, demokrasiye,  hukukun üstünlüğüne sahip çıkan sivil darbeye, sivil dikta rejimlerine karşı  vermekte karşı vermekte olduğu mücadelesidir. Bu komplo CHP'nin Anayaysa ve rejim  kavgası vermekte olduğu bu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya  sürülmüştür. Komplo tezgahı malzemeleriyle çekimleriyle günceldir, tazedir.

Haberin Devamı

Meskene tecavüz ve ileri teknoloji kullanımı yoluyla tezgahlanan, bu  komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden, bir muhalefet partisi  genel başkanına karşı bu kadar fütursuzca icra edilebilmesi mümkün değildir. Ana  muhalefet liderinin hukukuna, ahlakına tecavüz eden, bu kadar kaba bir komplo  tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde  hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz. Olay sonrasında sergilenen  sözde iyi niyetli, hakşinas olmaya çalışan yapay tavırlar, üzüntü beyanları perde  arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtbas etmeye yetmez.”

HAKKINIZI HELAL EDİN

Baykal, “Deniz  Baykal'ın ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ötesinde, bütün Türkiye olarak hepimiz  hileye ve şerre dayalı bir kalleşlik politikasına 'dur' demek zorundayız. Umarım  bütün bu yaşananlar ve benim istifam Türkiye'de yeni bir uyanışın başlangıcı  olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Baykal, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

“Yalansız, dürüst, cesur bir duruş sergilemek sadece benim işim  olmamalıdır. Deniz Baykal'ın ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ötesinde bütün  Türkiye olarak hepimiz hileye ve şerre dayalı bir kalleşlik politikasına 'dur'  demek zorundayız. Umarım bütün bu yaşananlar ve benim istifam Türkiye'de yeni bir  uyanışın başlangıcı olur. İnşallah, bir kez daha şerden bir hayır çıkar, hile  hurda yapanlar değil dürüst ve namuslu olanlar kazanır. Bu olayda ve bugüne kadar  bütün iyi kötü günlerimde bana destek olanlar, sahip çıkan her siyasi düşünceden  vatandaşlarıma, Cumhuriyet Halk Partisi'nin vefakar, fedakar, yiğit örgütüne,  birlikte görev yaptığım çalışma arkadaşlarıma, üzerimde emeği olan, hakkı olan  tanıdığım, tanımadığım bütün insanlara, refahları ve mutlulukları için yaşam boyu  uğrunda mücadele ettiğim bütün vatandaşlarıma, bize kızan, bizi seven, oy veren  vermeyen, üzerimde hakkı olan olmayan herkese yaşamımın her anını anlamlı  kıldıkları için teşekkür ediyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, siz de  hakkınızı bana helal ediniz.”

GÜL, BAYKAL'I ARADI

İstifa kararının ardından evinde dinlenmeye çekilen Baykal'ı Cumhurbaşkanı Gül'ün aradığı ve üzüntülerini ilettiği öğrenildi.

FETHULLAH GÜLEN'E BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ / WEB TV      

İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV

BAYKAL ADAY GÖSTERİLEBİLİR

   


        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!