Deniz Baykal istifa (!)

KİMİ aklı evvel, AKP’yi kıyasıya eleştirdiğim için benim CHP’li olduğuma, oyumu CHP’ye vereceğime karar vermişti seçimden önce.

Verdiğim, vereceğim oy sadece beni ilgilendirir. Ama bir kısım çenebazı hayal kırıklığına uğratmak için hangi partilere oy vermediğimi açıklayacağım: AKP, CHP, MHP, DP, SP, ATP, BTP, GB, HYP, ÖDP, İP ve bağımsızlara oy vermedim. Ama bir cumhuriyetçi olarak bir partiye duraksamadan oyumu verdim.

Bu açıklamayı şu anda yazmakta olduğum yazının nesnelliğini kanıtlamak için istemeye istemeye yaptım.

UKALA BİLİNÇSİZLİK

CHP’nin neden adam olamadığı ve bu kafayla giderse neden adam olamayacağı 22 Temmuz seçimlerinden sonra bir kez daha anlaşıldı:

Seçimlerden önce "CHP’ye oy vereceğim ama şu Baykal partinin başında olmasaydı" dediklerini çok duyduk. CHP’nin geçmiş ve geleceğine, yazılı programına mı oy vereceklerdi yoksa Deniz Baykal ile hısım-akraba mı olacaklardı? Kusura bakılmasın ama siyasette bu türden "Armudun sapı, üzümün çöpü" itirazlarına sadece "ukala bilinçsizlik" denir.

NEDEN BEKLEDİNİZ!

Milliyet Gazetesi’nin (25.07.07) birinci sayfasında çok anlamlı bir fotoğraf var. Baykal muhalifleri, Onur Kumbaracıbaşı, Hikmet Çetin, Mehmet Moğultay, Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Ankara’daki ofisinde toplanarak, Baykal ve ekibine "Çekilin" çağrısı yapmışlar. Grup adına konuşan Hikmet Çetin, "Sadece istifa etmek değil, bu kişilerin yapacağı en büyük hizmet siyaseti bırakmaktır. Halkın beklentisi budur" demiş. Bence komik, yersiz ve politika dışı bir talep.

Bu ekip Baykal’la mücadele etmek için neden seçim sonuçlarını bekledi. Şimdiye kadar neredeydiler? Geçmişlerinde Deniz Baykal’ın solunda olduklarına dair bir kanıt yok.

Deniz Baykal çekilmek istemiyorsa, onun geleceğine CHP’ye oy vermeyen halk değil, CHP’ye oy veren yüzde 20.9 seçmen değil, sadece CHP üyeleri ve olağanüstü kongre karar verir. Kongre delegeleri Deniz Baykal’ın adamı mı? O zaman onları ikna edin.

Bir sözüm de Zülfü Livaneli’ye. 2002 yılında yapılan "Terlikli Zirve"nin içeriğini neden hemen açıklamadın? Neden herkesi uyarmadın, uyarmadınız?

HEPİNİZ ÇEKİLİN

Mademki Deniz Baykal’ın partiyi ve siyaseti bırakması isteniyor. Benim bir karşı önerim var: Aralarında, O. Kumbaracıbaşı, H. Çetin, M. Moğultay, M. Sarıgül, Z. Livaneli olmak üzere, 30 yaşın üzerinde olan bütün (eski ve yeni) merkez ve yerel örgüt yöneticileri toptan görevlerinden ve siyasetten ayrılsınlar. Altı ay sonra yaşı 18-35 arasında olan bütün CHP’liler olağanüstü genel kurullar yapsınlar ve işe sıfırdan başlasınlar. Partide yapısal devrim böyle başlar. "Kısır" muhalefet partiyi dölleyemez. Çünkü bunların kafasında "inançlara saygılı laiklik"(!)’ten başka bir çare yoktur. Neden susuyor CHP’li sosyologlar, filozoflar?

Bu arada cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır. Bu işler yapılıncaya kadar Deniz Baykal partinin başında kalır. Bakarsınız referandum da yapılır. 31 Aralık 2007’de Deniz Baykal ile birlikte toptan politikadan çekilirsiniz ve CHP gençliğinin önünü açarsınız. Gerisi palavradır, fırsatçılıktır, sırtlanlıktır! Çünkü muhaliflerden herhangi biri Deniz Baykal’dan daha yetenekli değil. Bir cumhuriyetçi olarak karşı önerim bu benim!
Yazarın Tüm Yazıları