Deniz ağlattı Sıla güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Deniz ağlattı Sıla güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 01:06

Antalya’da tatil yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ankaralı Deniz Temizyürek’in kalbi, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde acil organ nakli bekleyen 11 yaşındaki Sıla Bora’nın bedeninde atacak.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Darülşifa Sağlık Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Deniz Temizel, tatil için gittiği Antalya’da otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Deniz’in kaybı ile büyük acı yaşayan Temizel ailesi, doktorların ikna çabaları ile kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Vakit kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan Deniz’in organları, 4 çocuğu yaşama bağladı.

BİR YILDIR BEKLİYORDU

Temizyürek’in kalbi, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde acil kalp nakli bekleyen 11 yaşındaki Sıla Bora’ya nakledildi. Balıkesir’den Ankara’ya nakil için gelen Sıla Bora’nın babası İbrahim Bora, nakil sırasında 24 Temmuz’da birinci yılın dolacağını belirterek gelen haberi sevinçle karşıladıklarını söyledi. Temizyürek’in ailesine başsağlığı dileyen İbrahim Bora şöyle konuştu:

Deniz ağlattı Sıla güldürdü

Haberin Devamı

AİLEYE MİNNET BORÇLUYUZ

“Bir yerden hayat bitiyor bir yerden hayat tekrar yeşeriyor, filizleniyor. Biz de o durumdaydık. Geçen yıl 24 Temmuz’da hastaneye yattık. Bir hafta sonra bir sene olacak. Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bir yıldan beri bekliyorduk. Bugün bağış yapan aileye minnet borçluyuz. Allah onlardan binlerce defa razı olsun. Duyarlı aileymiş. Bizim gibi nakil bekleyen çok aile var. Türk halkının bu şekilde duyarlı olmasını isterim. Ben köyümde gelen giden insanlarımıza bu duyarlılığı söylüyorum. Bu saatten itibaren herkes organını bağışlasın diyorum. Bunu insanlar yaşadıktan sonra öğreniyor, ama insanların bilinçlenmesi gerek. Bir organ bağışlandığı zaman bir yerlere hayat verdiğini, can verdiğini bilmesi gerek. Hastaneye ve nakli gerçekleştiren hocamıza da çok teşekkür ediyoruz.”

BAŞKA BEDENLERDE HAYATA TUTUNACAK

Antalya’dan Ankara’ya getirilen Deniz Temizyürek’in cenazesi Beypazarı Karaşar’da toprağa verildi. Temizyürek’in amcası Zafer Temizyürek, bayramın kendileri için buruk geçeceğini ama bağışladıkları organlarla 4 ailenin mutlu bir bayram yaşayacağını söyledi. Yeğeninin sağlık meslek lisesi öğrencisi olduğunu ve ileride hemşire olmak istediğini aktaran amca Temizyürek, “Hayat dolu yaşamı seven bir çocuktu. Antalya’ya teyzeleriyle birlikte tatile gelmişti. Trafik kazası oldu. İki gün yoğun bakımda kaldı. Beyin ölümü gerçekleşti. Ardından organları bağışlama kararı aldık” dedi. Organa ihtiyacı olan insanları düşündüklerini ifade eden amca Temizyürek, “Onlara kaynak olmak istedik. Zor bir karardı. Deniz’in organları başkalarında yaşayacak. Bu bizim için Deniz’in hayata tutunması demek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!