Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde aşure günü

Güncelleme Tarihi:

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde aşure günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 12:37

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde aşure günü

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA’da denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında infazına devam edilen kişilerin, toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesi ile yeniden topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalarını sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde 500 kişiye aşure dağıtımı yapıldı. Aşure gününde davetlilerle, infazına devam edilen yükümlüler birllikte aşure yedi.
Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün düzenlediği geleneksel aşure gününe Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Sinan Sezer, Abdullah Güdendede, Özcan Özsarıoğlu,  İl Müftüsü İzani Turan, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, hakim, savcılar, oda başkanları ile Denetimli Serbestlik hizmetleri kapsamındaki yükümlüler katıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, şöyle dedi:
"'Muharrem ayı ve Aşure Günü'nün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. 10 Muharrem, yani Aşure Günü; dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde bir çok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Ülke olarak geçmişte yaşadığımız sıkıntılarımız var. Biz bu sıkıntıları kardeşlik bağımızı sıkı tutarak ve birbirimize kenetlenerek atlattık. Aşure günü münasebetiyle yapmış olduğumuz programı birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin nişanı olması için tertipledik. Bu yıl 4'üncünü yaparak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Programı'ndan oldukça olumlu sonuçlar alındığı aşikardır. Bizleri yalnız bırakmayan Yıldırım Kaymakamımıza, Yıldırım ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Başsavcı Vekillerimize, Oda Başkanlarımıza ve katılım gösteren tüm misafirlerimize ve desteklerinden dolayı Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!